Harmadikként a McLaren és az AlphaTauri videós prezentációja után a korábban Sauber néven ismert csapat, már Alfa Romeóként rántotta le a leplet autójáról. Ez az olaszok harmadik autója, mióta visszatértek a Forma-1-be, azonban dizájnerek úgy fest, az Alfánál is átaludták a telet, a masina ugyanis külsőre nem sokban különbözik a tavalyitól.

Räikkönen és Giovinazzzi Alfa Romeoja oldalról

Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyautóján leginkább csak megcseréltek minden színt, így ahol eddig bordó volt ott most fehér, ahol pedig eddig fehér volt ott most már bordó.

Räikkönen és Giovinazzzi Alfa Romeoja hátulról

A Forma-1-es istálló mindkét zsetonját az autó orrára költötte, azt sokkal karcsúbbá és kerekebbé változtatva. Az Alfa Romeo csapatvezetője, Fédéric Vasseur elmondása szerint sokat várnak a megújult Ferrari motortól, amely várhatóan erősebb lesz a tavalyi elképesztően gyenge teljesítményénél.

Räikkönen és Giovinazzzi Alfa Romeoja oldalról

A csapat tavaly csak nyolc pontot szerzett, amellyel csak a nyolcadik helyen végeztek a Haas és a Williams istállót megelőzve. A módosított autóval a középmezőnyt célozzák meg, habár az igazán nagy váltás majd náluk is csak 2022-től jöhet, amikor jön a Forma-1 következő nagyobb szabálymódosítása.