2024. január 10. | 14:58

A 93 éves üzletember párhuzamot vont Michael Schumacher és Max Verstappen között is.

Március első hétvégéjén, Bahreinben kezdetét veszi a 2024-es Forma-1-es szezon. A csapatok gőzerővel dolgoznak az új autón, a pilóták közül többen még pihenőjüket töltik, vagy éppen csak a felkészülés elején járnak.

A 2023-as év eredményei alapján mindenki a Red Bull skalpjára vadászik. Az előzetes várakozások szerint idén is Max Verstappen lehet a világbajnoki cím fő esélyese, a kihívók mindenesetre szeretnék legalább megnehezíteni a holland pilóta dolgát.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2022 után tavaly is futamgyőzelem nélkül zárt, a brit versenyzővel ez korábban soha nem fordult elő. A Mercedes pilótája 2024-ben is a mezőny tagja lesz, abban bízva, hogy csapata ismét egy győzelemre esélyes autót tervez számára. Hamilton esélyeit illetően a Forma-1 egykori vezére, Bernie Ecclestone is kifejtette véleményét.

„Remélem idén összejön neki a nyolcadik. Ezzel történelmet írhatna, szurkolok neki” – mondta a 93 éves üzletember a Sky Germany televíziós csatornának.

Hamilton tavaly kritikusan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy az idősebb, egykori Forma-1-es személyiségek miért kapnak akkora teret a megszólalásra. A brit versenyző ezzel Nelson Piquet-re célzott, aki egy 2021-es interjúban rasszista kifejezéseket használt Hamiltonnak címezve.

Erre Bernie úgy reagált, hogy az idősebb generáció sem feltétlenül kíváncsi Hamilton véleményére. A múltban előforduló szóbeli csatározások ellenére Ecclestone most szorít honfitársa sikerének.

Amennyiben Hamilton újra a csúcsra ér, nyolcadik világbajnoki címével megelőzne Michael Schumachert ebben az összevetésben. A Benettonnal és a Ferrarival sikert-sikerre halmozó német pilóta január 3-án töltötte be 55. életévét, Ecclestone természetesen élénken emlékszik a Schumacher-korszak eseményeire.

„Michael soha nem volt hajlandó kompromisszumokat kötni. Max Verstappennek is van hasonló tulajdonsága, Schumacher azonban nála is könyörtelenebb volt” – fogalmazott Ecclestone.

James Manning/PA Images via Getty Images