F1: Bill Gates is ott lehet a zártkapus Osztrák Nagydíjon

Közzétéve:
2020-06-09, 20:28

Osztrák források szerint Dietrich Mateschitz hívta meg az amerikai milliárdost.

Az osztrák lapok értesülései szerint Bill Gates is a helyszínen tekintheti meg a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat. A koronavírus-járvány miatt csonka idényt rendeznek a Száguldó Cirkuszban, az első versenyre július 5-én kerül sor a Red Bull Ringen. A sajtóhírek arról szólnak, hogy Bill Gates az energiaitalgyártó első embere, Dietrich Mateschitz személyes vendégeként tekintheti meg az egyébként zártkapus rendezvényt.

„Ez nem az én dolgom. Én a Forma-1-es visszatérési küldetés sikeréért vagyok felelős. Minden egyéb bejelentés a Projekt Spielbergre és a Red Bullra tartozik” - mondta Dr. Helmut Marko, az F1-es csapata tanácsadója a Kronen Zeitungnak.

Marko úgy véli, hogy a nézők nélküli megrendezett osztrák versenynek kiemelten fontos szerepe van.

„Amikor megszületett a versennyel kapcsolatos hivatalos bejelentés, tudtuk, hogy láncreakciót fog elindítani. Jelen pillanatban nyolc verseny szerepel a naptárban. Ezek rendkívül biztató jelek” - tette hozzá az osztrák sportvezető.

Ausztriában köröző Red Bull

Giancarlo Fisichella, korábbi Forma-1-es pilóta örül a júliusi visszatérésnek, még akkor is, ha a szurkolók nem lehetnek ott a lelátókon.

„A pilóták számára ez nem jelent nagy különbséget. Az autóban ülve csak a versenyre koncentrálnak. A futam végi ünneplésnél azonban elég furcsa lesz az üres lelátók látványa. A legfontosabb, hogy a Forma-1 visszatér, a versenynaptár további alakulását pedig majd meglátjuk. Ha a Ferrarinak és a Mercedesnek erősebb autója van, akkor bármelyikük duplázhat az első két futamon”- mondta az olasz Radio 1-nek Fisichella.

Szerinted hogy alakul majd az erősorrend az Osztrák Nagydíjon? Na és vajon tényleg ott lesz a helyszínen Bill Gates?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek