A Ferrari a hétvégi Toszkán Nagydíjon 1000. Forma-1-es versenyét ünnepli. A jeles alkalomra a Scuderia Ferrari Club tagjai is meghívást kaptak, akik a lelátóról követhetik figyelemmel az eseményeket. A nagyszabású ünnepség részeként az F2-ben versenyző Mick Schumacher édesapja 2004-es világbajnok Ferrariját vezetheti a mugellói versenypályán.

A Ferrari utánpótlásnevelő programjában résztvevő Mick Schumacher a hétvégén Monzában megszerezte karrierje első Forma-2-es győzelmét. Vasárnap egy olyan autóba ülhet, mellyel a legendás Michael Schumacher megszerezte hetedik világbajnoki címét. A feltörekvő tehetség a tavalyi Német Nagydíj előtt már kapott hasonló lehetőséget.

Mick Schumacher

Sebastian Vettel és Charles Leclerc autóján különleges festés lesz látható. A Ferrari ezzel a színválasztással az istálló első futamára, az 1950-es Monacói Nagydíjra kíván emlékezni. 

Német orgánumoktól származó sajtóhírek szerint könnyen elképzelhető, hogy Mick Schumacher az első szabadedzésen is lehetőséget kaphat. A bemutatkozásra azonban egyelőre nem a Ferrari színeiben kerülne sor, hanem a két partnercsapat, az Alfa Romeo vagy a Haas egyikénél.

A Ferrari utánpótlásprogramjának tagjai remek teljesítményént mutatnak. Schumacher mellett a brit Callum Ilott és az orosz Robert Schwartzman is harcban áll az F2-es bajnoki címért. A győztesnek általában egyenes útja nyílik a Forma-1-be. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azonban úgy fogalmazott, nem ez lesz döntő szempont a kiválasztás során.

„Figyelemmel kísérjük a fiatal versenyzőink teljesítményét. Szerintem egy pilóta esetében fontosabb, hogy folyamatos fejlődést, valamint jövőbeli potenciált lássunk. Három tehetséges versenyzőnk is az F2 élmezőnyében harcol, az év végén meglátjuk, melyikük kaphat lehetőséget a királykategóriában” - mondta Binotto.