A Forma-1-es mezőnyben egyedüliként pont nélkül álló Haas csapata is bejelentette 2022-es felállását. Günther Steiner az állandóságra és a folytonosságra szavazott, ennek értelmében az amerikai istálló jövőre is Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel száll harcba a minél előkelőbb helyezésekért.

A német és az orosz pilóta egyaránt 2021 elején érkezett a Haashoz, előbbi a Forma-2-es bajnoki címmel a zsebében. A két versenyző az autó gyenge teljesítménye miatt jobbára csak egymással csatázhatott, ezekből az ütközetekből azonban így is parázs jelenetek alakultak ki. Günther Steiner csapatfőnök a konfliktusok ellenére mindkettőjüknek bizalmat szavaz az F1 új korszakának kezdetén.

„Tudtuk, hogy a folytonosság sokat jelenthet számunkra 2022-ben. Örömmel erősíthetem meg, hogy jövőre is Mick Schumacher és Nyikita Mazepin versenyeznek majd az Uralkali Haas F1 Team színeiben. Az idei évben mindketten megkapták a lehetőséget a tanulásra, és eddig is szépen fejlődtek. A mostani autónkkal ez egy küzdelmes szezon, ám a versenyzőink elfogadták a kihívást, és minden erejükkel igyekeznek elsajátítani a csapat és a Forma-1 működését. 2022-ben szeretnénk csapatként is előre lépni, hogy megfelelő csomagot biztosíthassunk pilótáink számára” – fogalmazott a Haas csapatfőnöke.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia izgatottan várja a lehetőséget, hogy a jövő évi autóval harcba szállhasson a pontszerzésért.

„Már azzal is valóra vált az álmom, hogy a Forma-1-es mezőny tagja lehetek. Nagyon izgalmas és tanulságos az első évem a Haasnál, a megszerzett tapasztalatokat pedig kamatoztatni tudom jövőre. Az új szabályok közelebb hozhatják egymáshoz a csapatokat, mi pedig szeretnénk pontokért csatázni. Örülök, hogy egy erősödő csapat tagja lehetek, a magam részéről mindent megteszek majd az előrejutás érdekében. Szeretnék köszönetet mondani a Ferrari akadémiájának, amiért évek óta bíznak bennem, és támogatnak” – tette hozzá Mick Schumacher.

Mick Schumacher és Nikita Mazepin
Mick Schumacher és Nikita Mazepin maradnak a Haas pilótái jövőre

„Nagyon izgatottan várom a következő idényt. Az új szabályoknak köszönhetően erősebbek leszünk, köszönöm a Haas F1-es csapatának, hogy részese lehetek a fejlődésnek” - nyilatkozta az orosz Nyikita Mazepin .

A Haas bejelentésével eldőlt, hogy már csak egy szabad hely maradt a 2022-es rajtrácson. Egyelőre nem tudjuk, ki lesz a finn Valtteri Bottas csapattársa az Alfa Romeónál. A pozícióra a jelenleg is az istállónál versenyző Antonio Giovinazzi, az F2-ben pallérozódó Csou Kuan-jü, valamint a Formula-E bajnoka, Nyck de Vries is esélyes lehet.