vasárnap - 2022. October 02.
17 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: győzelmi rekordot döntve lehet világbajnok Max Verstappen 2022-ben

A Red Bull holland pilótája sebezhetetlennek tűnik az utóbbi időben, akár már Szingapúrban bebiztosíthatja a végső győzelmet.

A 2022-es Forma-1-es szezonban a jelentős szabályváltozások, az autók átalakulása miatt átrendeződött a hibrid érában megszokott erősorrend. A Ferrari és a Red Bull párviadalából eleinte az olaszok kerültek ki győztesen, Charles Leclerc meggyőző előnnyel vezette az egyéni pontversenyt. Aztán fordult a kocka, az utóbbi futamokon pedig minden Max Verstappenről szól, miközben a Ferrari sorra követi el a kapitális hibákat, vagy éppen a technika hagyja őket cserben.

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt Verstappen 310 ponttal áll a tabella élén, előnye 109 egység a holtversenyben második Charles Leclerc és Sergio Perez előtt. Az interlagosi sprintfutammal, valamint a leggyorsabb körért járó bónuszpontokkal együtt 190 pontot lehet még begyűjteni idén, Max Verstappen tehát akkor is világbajnok lesz, ha a hátralévő versenyeken még a dobogóra sem tud felállni.

Verstappen és a Red Bull az utóbbi futamokon egyszerűen legyőzhetetlen | Fotó: Depositphotos

A Red Bull holland pilótája már 10 futamgyőzelemnél tart a 2022-es idényben. Michael Schumacher 2004-ben, Sebastian Vettel pedig 2013-ban nyert 13 versenyt, ezzel ők tartják az abszolút rekordot ebben a kategóriában. A hibrid érában Lewis Hamilton 11 futamgyőzelmet aratott négy különböző évben is, Verstappen ezt akár már vasárnap Monzában kiegyenlítheti. A szakértők szerint a Ferrarinak jó esélye van hazai pályán a visszavágásra, a Red Bull azonban már többször bizonyította, képes felborítani a papírformát.

Ami a konstruktőri tabellát illeti, a Red Bull neve mellett 511 pont olvasható, őket a Ferrari követi 376 egységgel. Minden esély megvan arra, hogy az osztrák istálló mindkét címet bezsebelje az idény végén, ezzel megtörhet a Mercedes hibrid érában tapasztalt egyeduralma. A Red Bull egyelőre azonban nem számolgat, mindig csak a következő futamra koncentrálnak. Christian Horner csapatfőnök azt azért elismerte, keményen kellene dolgozniuk, hogy ezt innen elveszítsék.

Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!