Lewis Hamilton a jelenlegi F1-es mezőny egyik legrutinosabb, legnagyobb tapasztalattal rendelkező tagja. A Mercedes hétszeres világbajnoka a Forma-1 hivatalos YouTube-csatornáján közzétett videóban mesélt a versenyzői mentalitásáról.

Hamilton a harcosok küzdőszelleméhez hasonlította saját mentális állapotát. A brit világbajnok úgy véli, ha valaki túl könnyen megadja magát, az soha nem érhet fel a csúcsra. Hamiltont gyerekkorában rengeteg zaklatás érte, ezért karate órákra járt, a küzdősportban megszerzett tudást, harci szellemet és mentális erőt pedig a versenyzésben is kamatoztathatja.

„Ki kell tenned a könyöködet és keménynek kell lenned. Gyerekkoromban állandóan piszkáltak, zaklattak, ezért karatét tanultam. Fontos, hogy ki tudjak állni magamért, a Forma-1-es autóban is erre a harcos mentalitásra van szükség, ha fel akarsz érni a csúcsra. Senki nem adja ingyen a pozíciókat, meg kell küzdenünk a sikerért” – fogalmazott Hamilton.

A címvédő a szezon első néhány futamán Hamilton hátrányba került Verstappennel szemben, a Brit Nagydíjon és a Magyar Nagydíjon bekövetkezett eseményeknek, illetve eredményeknek köszönhetően a Mercedes pilótája átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

„Amikor beülök az autóba, előjön belőlem a harcos. A küzdelemhez különböző tulajdonságokra van szükség. Ha egy balek vagy, aki könnyen megadja magát, soha nem fogsz felérni a csúcsra” – tette hozzá a hétszeres világbajnok.

Lewis Hamilton Fernando Alonsóval, Kimi Räikkönennel, Jenson Buttonnel, Felipe Massával, Sebastian Vettellel és Nico Rosberggel is parázs csatákat vívott, közülük csak Button és Rosberg tudta az adott szezonban két vállra fektetni. A címvédő elsőszámú kihívója idén egyértelműen Max Verstappen, aki fiatal kora ellenére már többéves tapasztalattal rendelkezik. Hogy elég lesz-e a holland teljesítménye a trónfosztáshoz, azt ideális esetben decemberben megtudjuk.