A 2020-as idény végén lejár az immáron hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerződése a Mercedesnél. A brit pilóta hajlik a hosszabbításra, a hírek szerint folynak a tárgyalások, Hamiltonnak azonban van néhány kitétele a megállapodással kapcsolatban.

A Mercedes versenyzője szeretné csökkenteni az utazással töltött időt, és több munkát végezne otthonról. Hamilton természetesen nem a nappalijából szeretne versenyezni, hanem a futamok közötti feladatait szeretné racionálisabban kivitelezni.

Hamilton

Azt azért mindenki sejtheti, hogy Hamilton alá fogja érni az új szerződést. A kérdés csak az, hogy mikor, és milyen feltételekkel fog ez megtörténni.

A BBC-nek adott interjúban a 35 éves Hamilton kifejtette, szeretne egy kicsit több időt fordítani a regenerálódásra, hiszen a 2021-es versenynaptár tervezetében rekordszámú, összesen 23 futam szerepel.

„Még mindig fiatalnak és energikusnak érzem magam, szeretnék továbbra is maradni. Az idei év azonban bizonyította, hogy egyre jobban kivitelezhető az otthoni munkavégzés. Én örülnék neki, ha néhány megbeszélést, feladatot az online térben tudnánk lebonyolítani, ezáltal kevesebbet kellene utaznunk. A barátokkal és a családdal töltött idő a legfontosabb. A jövő évi versenynaptár rendkívül zsúfolt lesz, ha többet leszünk úton, nem lesz lehetőségünk felejthetetlen élményekkel gazdagodnunk a szeretteink körében. Idén keveset találkoztam velük, ez volt számomra a legnehezebb” - fogalmazott Hamilton.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke korábban azt nyilatkozta, a világbajnoki cím bebiztosításáig nem tárgyalnak Hamilton új kontraktusáról. A legfrissebb hírek szerint akár az utolsó futamig is várhatnak a megállapodás bejelentésével. Hamilton úgy véli, van még benne néhány szezon, a Forma-1-es szereplésével pedig tovább folytatná az esélyegyenlőségért folytatott harcot.

„Az embereknek természetesen meg kell küzdeniük a helyükért. Senki nem akarja, hogy szociális alapon biztosítsunk valakinek lehetőséget, csak azért, hogy leküzdjük a társadalami szakadékot. Én olyanok számára szeretnék esélyt biztosítani, akik képzettek és műveltek, és megérdemlik a jobb körülményeket” - tette hozzá a hétszeres világbajnok.