F1: Hamiltonnak az apja is azt javasolta, ne igazoljon a Mercedeshez

Közzétéve:
2020-11-10, 17:05

Anthony Hamilton akkor úgy vélte, fiának maradnia kellett volna a McLarennél – ma már aligha bánja, hogy Lewis vállalta kockázatot.

Lewis Hamilton 2007-ben a McLaren színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben. Egy évvel később világbajnoki címet nyert a brit istálló versenyzőjeként, majd 2013-ban a Mercedes gyári csapatához szerződött. Akkoriban kevesen értették ezt a lépést, hiszen a Mercedes csak elvétve került a dobogós helyek közelébe. Anthony Hamilton, Lewis édesapja is azt tanácsolta fiának, maradjon inkább a McLarennél.

Hamilton ünnepel

Utólag pontosan tudjuk, megérte vállalni a kockázatot. Lewis Hamilton neve mellett hat világbajnoki cím és 93 futamgyőzelem szerepel, a Mercedes csapata pedig zsinórban hetedik alkalommal zsebelhette be az első helyet a konstruktőrök között.

„Büszke vagyok az akkor hozott döntésemre, megérte vállalni a kockázatot. Az életben az egyik legfontosabb lecke, hogy gyakran várunk megerősítést és válaszokat másoktól. A körülöttünk lévő embereknek van egy véleménye, ám nem feltétlenül tudják a megoldást a kérdésünkre. Nekem akkor mindenki – beleértve édesapámat is – azt javasolta, maradjak a McLarennél. Én akkor úgy éreztem, ezt a döntést egyedül kell meghoznom. A döntéseimért pedig mindig vállalnom kell a következményeket. Szerintem nagyon fontos, hogy önmagad légy és azt csináld, ami neked való, ne azt, amit elvárnak tőled” - válaszolta Hamilton a Ziggo Sport munkatársa által feltett kérdésre.

A Mercedes ünnepel

Hamilton úgy fogalmazott, már a kezdeti időszakban jelen volt a kölcsönös tisztelet közte és a csapat között.

„Megérkeztem a gyárba, és rengeteget változtattam az autón. Már az elején remek volt a kapcsolatom a csapattal. Már a második évben megnyertük az egyéni és a konstruktőri VB-címet, a sikersorozat pedig azóta is tart. Ennek kulcsa pedig a kemény munkában rejlik. Mi nem lazítunk. Sokan úgy hiszik, hogy nekünk semmit nem kell tennünk, magától értetődően az élre kerülünk. Ez nem igaz. Ugyanúgy vannak nehéz beszélgetéseink, meg kell oldanunk a problémáinkat. Eddig minden álomszerűen alakult” - tette hozzá Hamilton.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Leclerc és Verstappen
2019. december 31.
Lewis Hamilton dominált – de melyik volt a legjobb küzdelem, a legjobb kör, a legjobb verseny?

További hírek