2023. november 15. | 12:30

Sportszakmai szempontból a gumik felmelegítése komoly problémát jelenthet, emellett az előkészületekkel is gondok akadtak.

Hamarosan elérkezünk a Forma-1 történetének első Las Vegas-i Nagydíjának hétvégéjéhez, A bejelentéskor mindenki izgatottan várta ezt a versenyt, az éjszakai futam a kaszinók fővárosában kétségkívül érdekesen hangzik. Az elmúlt napokban-hetekben azonban egyre erősödő negatív hangokat lehet hallani – talán nem minden arany, ami fénylik?!

Az utcai pálya nyomvonala számos népszerű célpontot érint, így a szervezők úgy döntöttek, barikádot emelnek, hogy a jeggyel nem rendelkezők ne leskelődhessenek. A Reddit oldalon az egyik felhasználó hozzátette, a versenypályát megvilágító reflektorok vakító fényét a lakása ablakából is látja, ezzel valószínűleg számos lakosnak lesz még problémája.

A szerencsejáték fellegvárában rendezett Forma-1-es futam előkészületeit haláleset is beárnyékolja. Egy munkás a Bellagio kaszinónál végzett munkálatok során vesztette életét. A helyi vendéglátásban dolgozók egy hatalmas sztrájkot helyeztek kilátásba, mely megbénította volna az ellátást. A friss hírek szerint sikerült egy velük megállapodásra jutni, így a tiltakozás végül elmarad.

Miután ismertették a hétvége programját, a rajongók azonnal felháborodtak a szokatlan kezdési időpontok miatt. Az időmérőt is a hajnali órákban tartják, a futamra pedig rendhagyó módon szombat este kerül sor, a mezőny helyi idő szerint 22 órakor rajtol el. Ekkor Magyarországon vasárnap reggel 7 óra lesz.

A versenyhétvége lebonyolítása hatalmas befektetést igényelt, a szervezők így érthetően próbálnak valamit visszakapni a pénzükből. A kirívóan magas árak miatt viszont nem igazán fogynak a jegyek, az alacsony érdeklődéshez vélhetően a késői kezdési időpont is hozzájárul.

Sportszakmai szempontból a legnagyobb kihívást a rendkívül alacsony hőmérséklet, ezáltal a gumik felmelegítése jelentheti. Az előrejelzések szerint akár 6 Celsius-fokig lehűlhet a levegő, ilyen körülményekkel legfeljebb a téli teszteken szembesülnek a Forma-1-es csapatok.

A szakértők emiatt, illetve a pálya vonalvezetése okán is rég nem látott káoszra számítanak Las Vegasban. Hogy mi lesz valójában, az hamarosan kiderül. Az M4 Sport élőben közvetíti az időmérő edzést és a futamot is.

Depositphotos