F1: A Kanadai Nagydíjat is elhalasztják

Közzétéve:
2020-04-08, 11:06

A szervezők bejelentették, elhalasztják a június 12-14-re tervezett Kanadai Nagydíjat is a koronavírus miatt.

Ezután nem meglepő, hogy a Liberty Media átdolgozza a 2020-as versenynaptárat, amely radikálisan eltérhet majd az eredetitől. A kanadai promóter nyilatkozatában kijelentette, hogy nagy megtiszteltetés lett volna az idei első verseny megrendezése és nagyon szomorúak a halasztás miatt.

A Kanadai versenypálya egyik kanyarja a nézőtérről

Ez nyilván nem olyan döntés, amit egyszerűen meg lehet hozni, viszont a kialakult helyzet indokolttá teszi. Az előző hónapban folyamatos kapcsolatban voltak az F1-gyel, Montréal városával és a turisztikai képviselőkkel.

"Büszke vagyok arra, hogy a Formula 1-ből csodálatos kezdeményezések indultak el és a műszaki fejlesztéseket miként tudják alkalmazni a csapatok válság idején. Jelenleg a legfontosabb, hogy minden energiánkat a COVID-19 legyőzésére fordítsuk. Utána pedig tárt karokkal várunk mindenkit a Gilles-Villeneuve versenypályán” – mondta Francois Dumontier, a Forma-1 kanadai Nagydíj elnök-vezérigazgatója.

Lewis Hamilton autója a Gilles-Villeneuve versenypálya egyik kanyarjában

„Az elmúlt hetekben szorosan együttműködtünk a Kanadai Nagydíj szervezőivel és támogattuk őket a szükséges döntés meghozatalában a rajongók és az F1 közösségének biztonsága érdekében. Mindig hatalmas várakozással és lelkesedéssel készülünk Montreálba, és bár most egy kicsit hosszabb ideig kell várnunk erre, nagyszerű showt fognak látni az érdeklődők”- tette hozzá Chase Carey, a Formula 1 elnök-vezérigazgatója

A fentiek fényében nem meglepő, hogy további két héttel meghosszabítják a csapatok leállását. A múlt hónapban az FIA testülete a 7 napos leállást 3 hétre növelte, majd kihirdették, hogy a nyári szünetet most tavasszal tartják meg, annak reményében, hogy idén lehet egy csonka szezon legalább.

A McLaren csapat főhadiszállása madártávlatból

Hétfőn a csapatok és az FIA online konferencia keretében számos kérdésben döntött, beleértve a leállási időszak meghosszabbítását. A felek egyhangúlag jóváhagyták a kényszerhelyzet 21 napról 35 napra történő meghosszabbítását, ezt követően a Motorsport Világtanácsa megerősítette a határozatot. A leállítás olyan szervezeti egységeket érint, mint például a tervezés, a kutatás-fejlesztés, a gyártás és az építés.

A Ferrari logója

Ezek a hírek nem túl bíztatóak, viszont remélem, hogy minél előbb vége lesz ennek a helyzetnek. Talán egy kis fényt nyújt az alagút végén az, hogy a Red Bull Ringen dupla futammal rajtolhat el a szezon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek