2023. április 17. | 10:20

A jelenlegi mezőny korelnöke érthetően remekül érzi magát az Aston Martinnál, eddig minden versenyen dobogós helyen végzett 2023-ban.

Repülőrajtot vett a 2023-as Forma-1-es idényben az Aston Martin csapata. A brit istálló Fernando Alonso vezetésével a konstruktőri bajnokság második helyén áll, a spanyol versenyző pedig 24 pontos lemaradással követi az éllovas Max Verstappent egyéniben.

A Red Bull fölénye az első három futamot követően meggyőzőnek látszik, a bajnoki címvédő elsőszámú üldözője jelenleg azonban nem a Ferrari vagy a Mercedes, hanem az Aston Martin.

A 41 éves Alonso érthetően élvezi a helyzetet, végre ismét az élmezőnyben csatázhat, akár még futamgyőzelmekre is lehet esélye. A kétszeres világbajnok pozitívan nyilatkozott a francia L’Equipe sportlapnak a jövőjét firtató kérdésekről.

„Nem akarok hazudni: amikor visszatértem a Forma-1-be, egy kicsit féltem. Most azonban jobb formában vagyok, mint valaha. Egyelőre nem tudom, szeretnék-e majd új szerződést aláírni. Ha folytatom a versenyzést, azt csak az Aston Martinnál tudom elképzelni” – fogalmazott a spanyol pilóta

Alonso szerződése a hírek szerint 2024 végéig érvényes, és minden jel arra utal, ő nem gördítene akadályt a hosszabbítás elé. Mivel a Kínai Nagydíj kiesett a versenynaptárból, a pilóták és a csapatok egy hosszabb szünetre kényszerülnek az ausztráliai és az azerbajdzsáni futam között.

A Renault-val 2005-ben és 2006-ban a csúcsra érő spanyol nem rajong ezekért a kihagyásokért.

„Sokkal jobban szeretek versenyezni. A szünetben mindenesetre sokat leszek a gyárban. Kihasználjuk a rendelkezésre álló időt, hogy felkészüljünk a következő futamra, valamint levonjuk az első három versenyhétvége tanulságait. Új csapatnál vagyok, hamar megtaláltuk az összhangot, de azért van még mit tökéletesíteni” – tette hozzá Alonso.

Depositphotos