Érdekes helyzet alakult ki a legutóbbi futamon Oroszországban. Az a Lando Norris vezette a futamot hosszú körökön át, akinek McLarenjében Mercedes szív dobogott. Az utolsó körökben felzárkózott rá Hamilton, ám a McLaren az egyenesekben olyan jó tempóval rendelkezett, hogy a címvédőnek még a DRS használatával sem sikerült megelőznie ifjú honfitársát.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon Toto Wolffék jelezték-e a McLarennek valamilyen módon, hogy ha szeretnének jövőre is ilyen jó motort kapni, akkor Norris igazán elengedhetné a bajnoki címért hajtó Hamiltont?

Nos, hogy erre sor került-e vagy sem, azt örök homály fedi, ám erre végül nem is volt szükség, hiszen mint ismert, a futam végén eleredt az eső, Norris és a McLaren eltaktikázta magát így Hamilton ölébe hullott a győzelem, bár szó se róla, megdolgozott érte a hétszeres bajnok. Ez volt Hamilton 100. futamgyőzelme a Formula 1-ben.

Hamilton a versenyt követően elismerte, hogy az eső nélkül egyáltalán nem biztos, hogy meg tudta volna előzni Norrist.

„Nehéz lett volna túljutni Landón. Nagy volt a tempója, övé volt a leggyorsabb kör, így nehéz lett volna megelőzni, hacsak nem kerül forgalomba egy lekörözött miatt, vagy nem követ el hibát, amire nem volt példa” - mondta Hamilton a Sky Sports F1 stábjának az Orosz Nagydíjat követően.

Kérdés az, hogy mi történik majd, ha a szezon végén valamelyik futamon ismét Hamilton előtt találja majd magát Norris, vajon akkor is ilyen keményen fog védekezini? A Motorsport.com feltette ezt a kérdést a 21 éves versenyzőnek, megemlítve a Mercedes és a McLaren közötti partneri kapcsolatot. Azt kérdezték, hogy hogyan befolyásolhatja ez a McLaren jövőjét, segítenek-e a motorbeszállítójuknak, ha megtehetik?

Norris azt válaszolta, hogy ő saját magáért és a McLarenért versenyez, semmilyen forgatókönyv esetén sem fordulna meg a fejében, hogy elengedje Hamiltont. Ugyanez igaz Verstappenre is.

„Félreállni, ha Lewis és Max van mögöttem? Nem, soha nem állnék félre” - jelentette ki Norris.

„Nem számít, hogy a címért harcolok-e vagy sem, a csapatomért és magamért versenyzek. Azért küzdök, hogy futamokat nyerjek, nem fogom elengedni Maxot, Lewist vagy bárki mást. Nem érdekel, hogy szükségük van-e erre ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokságot” - zárta gondolatait Norris.

Nos, Norris hamarosan Törökországban a pályán bizonyíthat. A versenyhétvégére október 8-a és 10-e között kerül sor, a futamot követően írásos beszámolóval jelentkezünk itt az Alapjárat weboldalán.