2020. március 05. | 22:00

A 40 éves finn világbajnok két gyermek édesapja.

Társszerző: Hajdu Balázs

Kimi Räikkonen még mindig élvezi a száguldást a Forma-1-ben, ám néhány éve már a család jelent számára prioritást.

A finn pilóta 19 éve versenyez a Száguldó Cirkuszban, ez idő alatt 21 futamgyőzelmet, és 2007-ben világbajnoki címet ünnepelhetett. Eddig 313 nagydíjon állt rajthoz, és már csak 10 hiányzik, hogy beállítsa Rubens Barrichello rekordját. Räikkönen tavaly szerződött az Alfa Romeo csapatához, akikkel a középmezőnyben szerepel. A finn versenyző lelkesedése és motivációja töretlen, a szurkolók pedig továbbra is imádják az utánozhatatlan stílusú Jégembert. Az elmúlt években azonban igyekszik több figyelmet szentelni a családjának is.

„Szeretek versenyezni, ha nem így lenne, már visszavonultam volna. Csak olyan dolgokat szabad csinálni, amik boldoggá tesznek, úgy sokkal könnyebb elvégezni a munkát is. Az élet azonban nem csak az F1-es versenyekből áll. Nem azért csinálom, hogy másoknak jó legyen. A saját magam és a családom érdekeit tartom szem előtt” - mondta Räikkönen a spanyol El Pais című lapnak.

Az Alfa Romeo pilótájának élete öt évvel ezelőtt változott meg gyökeresen, amikor felesége, Minttu életet adott Robin nevű kisfiuknak. Két évvel később megérkezett kislányuk, Rianna is – a finn versenyző számára pedig a család került az első helyre.

„Az apaság teljes mértékben megváltoztatja az időbeosztást. Többet is aggódom, mint azelőtt. A gyerekeknek szükségük van rám. A családom sokkal fontosabb, mint a versenyzés. Élvezem a Forma-1-et, de nagyon hiányoznak, ha nincsenek velem. Ez a legnehezebb dolog a mi életformánkban” - vallotta be a finn világbajnok.

A kor előrehaladtával természetes az efféle szemléletváltás. Amikor 22 évesen a Sauber színeiben bemutatkozott az F1-ben, nem gondolta volna, hogy 40 esztendősen még tagja lesz a királykategória mezőnyének.

„Minél idősebbek a gyerekek, annál nagyobb móka velük lenni. Imádom az együtt töltött időt, nagyon jó látni, ahogy cseperednek. Egyáltalán nem érzem magam annyi idősnek, mint amennyi vagyok. Talán nem vagyok már olyan heves, mint ifjú koromban” - tette hozzá Räikkönen.

  • Címkék:
  • F1