F1: A Red Bull elkötelezett a Forma-1 iránt, és keresi az új motorbeszállítóját

Közzétéve:
2020-10-05, 12:49

Christian Horner elmondta, fel sem merült, hogy kiszálljanak a Száguldó Cirkuszból, miután a Honda pénteken bejelentette, hogy 2021 végén kivonul az F1-ből.

A Honda múlt hét pénteken jelentette be, hogy a 2021-es idény végén kiszáll a Forma-1-ből. A japán cég a vállalati stratégia változásával indokolta a döntést, ugyanis mostantól átszervezik az erőforrásaikat, hogy 2050-ig teljesíteni tudják a karbonsemlegességi célkitűzéseiket. A döntés nyomán a Red Bull és az Alpha Tauri csapata motorbeszállító nélkül maradt. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elmondta, gőzerővel keresik az új partnert, az F1 iránti elkötelezettségük pedig változatlan marad.

Az osztrák istálló korábban már átélt egy hasonló helyzetet, amikor 2018-ban megváltak a Renault-erőforrásoktól. Horner a tapasztalatok alapján biztos abban, hogy megtalálják a megfelelő megoldást.

„Csapatként megértjük, mennyire nehéz döntés volt ez a Honda Motor Company számára. Az autóipar megváltozott célkitűzései miatt át kell szervezniük az erőforrásaikat, mi pedig tiszteletben tartjuk az indoklásukat. A döntésük nyilvánvalóan kihívások elé állít bennünket. Korábban már voltunk hasonló helyzetben, így felkészültebben tudunk megbirkózni a problémákkal. A 2020-as és 2021-es közös céljaink változatlanok, szeretnénk futamgyőzelmeket elérni és harcba szállni a világbajnoki címekért. Mi is aláírtuk az új Concorde-szerződést, a Red Bull ennek megfelelően továbbra is elkötelezett a Forma-1 iránt. A legfontosabb feladatunk most az, hogy megtaláljuk a legversenyképesebb erőforrást, mellyel megalapozhatjuk a jövő sikereit” - fogalmazott Christian Horner.

Red Bull s Alpha Tauri

A Red Bull családhoz tartozó csapatok összesen 5 futamgyőzelmet és 15 dobogós helyezést értek el eddig Honda-erőforrással. A jelenlegi szabályok szerint a legkevesebb partnercsapattal rendelkező motorbeszállítónak lenne kötelessége ellátni a Red Bullt és az Alpha Taurit. A dolog pikantériája, hogy a Renaultról van szó, mellyel 2018-ban szakadt meg a Red Bull partneri viszonya. Egyébként sem túl nagy a választék, hiszen a Honda kiválásával a franciákon kívül a Mercedes és a Ferrari biztosít motort a mezőny további csapatai számára.

A Red Bull mellett az Alpha Tauri is kiváló eredményeket ért el a Honda-motoros korszakban. Ennek csúcspontja természetesen Pierre Gasly futamgyőzelme, melyet az Olasz Nagydíjon ért el. Franz Tost csapatfőnök sok sikert kívánt a Honda terveinek megvalósításához, továbbá elmondta, szerinte nehéz lesz új motorbeszállítót találni, de meg fogják oldani a problémát.

„Természetesen tiszteletben tartjuk a Honda döntését, hiszen a környezetvédelmi kezdeményezéseknek rendkívül fontos szerepük van napjainkban. A Scuderia AlphaTauri csapata nevében hálás köszönjük a munkájukat, élveztünk minden közösen eltöltött napot. Nehéz lesz a Hondához hasonló partnert találni. A következőkben megvizsgáljuk a lehetőségeinket, és meghozzuk a szükséges döntéseket” - mondta az Alpha Tauri csapatfőnöke.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek