F1: Sergio Perez az idény végén távozik a Racing Point csapatától

Közzétéve:
2020-09-10, 08:08

A hírt a mexikói versenyző jelentette be a Twitteren – megnyílt az út Sebastian Vettel előtt?

Sergio Perez szerda este a Twitteren jelentette be, hogy a 2020-as év végén elhagyja a Racing Point csapatát. A mexikói pilóta annak ellenére távozik a silverstone-i alakulattól, hogy tavaly három évre szóló szerződést írt alá velük.

Az istálló jövőre Aston Martin néven versenyez a Forma-1-ben. Azt szinte mindenki biztosra vette, hogy Lance Stroll – a tulajdonos Lawrence Stroll fia – marad a csapatnál. Sajtóhírek és pletykák szerint az Aston Martin szívesen látná soraiban a Ferraritól távozó Sebastian Vettelt, ehhez azonban Pereztől meg kell válniuk. Minden jel arra utal, hogy szabad a pálya a négyszeres világbajnok előtt.

„Az életben mindennek van egy kezdete és egy vége. Hét év közös munkát követően, az idény végén búcsúzom a csapattól. Egy kicsit fáj ez a dolog, mivel nagyon nehéz időkben is kitartottam. Közösen gyűrtük le az akadályokat, nagyon büszke vagyok arra, hogy számos ember állását mentettük meg a csapatnál” - áll Sergio Perez közleményében.

Perez

A mexikói pilóta bejelentése nyomán a Racing Point csapata is megerősítette, hogy Perez távozik az istállótól a 2020-as szezon befejeztével.

„Checo hét évig volt a családunk része, ez idő alatt az egyik legkomplettebb versenyző vált belőle. Szombaton és vasárnap is elképesztően gyors tudott lenni, rendkívül szívós pilóta. Fantasztikus sikereket értünk el együtt. Amint esély mutatkozott egy dobogós hely elérésére, Checo élt a kínálkozó lehetőséggel. Öt alkalommal állhatott a pódiumon, a csapat legfényesebb sikerei közé tartoznak ezek az eredmények. Checo a pályán kívül is igazi egyéniség és remek barát, élmény volt vele ilyen hosszú ideig együtt dolgozni. Mielőtt búcsút veszünk egymástól, az idényből hátralévő kilenc versenyen további sikereket érhetünk el közösen” - fogalmazott Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke.

Perez az Olasz Nagydíjon
Perez a 10. helyen ért célba a kaotikus Olasz Nagydíjon

Sergio Perez 2014-ben csatlakozott az akkor még Force India néven induló csapathoz. A mexikói pilóta egy évet töltött a McLarennél, ott azonban nem volt túl sikeres.

„Örökké hálás leszek azért, hogy Vijay Mallya (a Force India akkori tulajdonosa) hitt bennem, és lehetőséget adott a Force India csapatánál. A folytatást illetően nincs B-tervem. Szeretnék továbbra is a Forma-1-ben versenyezni, találni egy olyan projektet, ami motivál. Addig is 100%-ot fogok nyújtani minden egyes körben” - tette hozzá a mexikói versenyző.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek