Tavaly augusztusban új időszámítás kezdődött a Williams Forma-1-es istálló életében, amikor az  amerikai befektetési vállalat, a Dorilton Capital felvásárolta a csapatot, Sir Frank Williams és családja pedig kiszállt a Száguldó Cirkuszból. A mai napon a brit csapat bejelentette, hogy Simon Roberts csapatfőnök távozik pozíciójából, feladatait pedig Jost Capito vezérigazgató veszi át.

Simon Roberts 17 éven át dolgozott a McLaren kötelékében, a Williamshez tavaly júniusban csatlakozott ügyvezető igazgatóként. Állandó csapatfőnöki kinevezésére decemberben került sor. Jost Capito négy hónappal ezelőtt vette át a vezérigazgatói teendőket, regnálása első 100 napjában az istálló teljes belső átszervezését tűzte ki célul. A vállalati struktúra egyszerűsítésének jegyében megszűnik a csapatfőnöki pozíció, Simon Roberts feladatai Capitóhoz kerülnek át. A pálya szélén és a gyárban végzett munkáért mostantól Francois Xavier-Demaison, technikai igazgató felel.

„Simon kiemelten fontos szerepet töltött be az elmúlt 12 hónapban lezajlott átalakulásban. Szeretnénk neki köszönetet mondani az erőfeszítésekért és az elvégzett munkáért” – fogalmazott Jost Capito.

Sir Frank Williams és Claire Williams távozása hatalmas űrt hagyott maga után, Simon Roberts vállára az elmúlt időszakban rengeteg nyomás nehezedett.

„Megtiszteltetés volt a Williams csapatfőnökeként tevékenykedni. A Williams család elképesztő örökséget hagyott maga után. Úgy érzem azonban, hogy az átalakulás jó úton halad, így én új kihívások felé vehetem az irányt. Sok sikert kívánok a csapat minden tagjának” – tette hozzá a távozó csapatfőnök.

A Williams hat futamot követően a Haas csapatával egyetemben pont nélkül áll a konstruktőri tabella utolsó helyén.