szerda - 2023. június 07.
18 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Toto Wolff elárulta, meghosszabbítják-e Lewis Hamilton év végén lejáró szerződését

2023. január 09. | 13:57

Tiszta vizet öntött a pohárba.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője a Beyond The Grid podcastban beszélt arról, hogy a télen szeretnének megállapodni Lewis Hamiltonnal az új szerződésről. Ugyanakkor leszögezte, nincs olyan határidő, amíg szeretné, ha a kontraktus kapcsán dűlőre jutnának.

Hamilton szombaton töltötte be a 38. életévét. 2021-ben újabb két évre kötelezte el magát, így az idény végén lejár a szerződése.

A brit még 2013-ban igazolt a McLarentől a Mercedes csapatához. A német istállónál hatszor nyerte meg az egyéni bajnoki címet, és 2014 és 2021 között nyolc egymást követő konstruktőri bajnoki címhez segítette a Mercedes csapatát, miközben számos F1-es rekordot állított fel.

Wolff a podcastban beszélt Hamilton 2023 utáni jövőjéről Tom Clarksonnak. Tisztázta, hogy biztos-e abban, hogy Hamilton továbbra is szeretne-e a csapat tagja maradni.

„Abszolút. Lewis a csapat része, a csapat pedig Lewis része. Nincs okunk arra, hogy ne folytassuk” - szögezte le a Mercedes főnöke.

A Red Bull pilótája, Max Verstappen drámai küzdelemben legyőzte Hamiltont a 2021-es bajnoki idényben, a 2022-es szezonban pedig domináns versenyzéssel diadalmaskodott. A Mercedes küzdött az új szabályokhoz való alkalmazkodással.

Wolffot arról is megkérdezték, hogy az utóbbi idők még sikeréhesebbé tették-e a britet.

"Azt hiszem, az egyik erőssége, hogy mindig éhes a sikerre, mindig lelkes. Nagyszerű sportember, de emellett rendkívül céltudatos és elszánt is" - összegzett Wolff.

Kissé furcsa, de egy frissen bevezetett szabály miatt Lewis Hamilton viszont a csapatvezető szavaival ellentétes dolgokon gondolkodik.

Dan Istitene - Formula 1 / Contributor / Getty Images
Így lángolt egy kisbusz a Papp László Sportaréna mélygarázsában - VIDEÓ Végre érkezett egy jó hír az üzemanyagárakkal kapcsolatban

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!