F1: Toto Wolff megerősítette, hogy leálltak az idei autó fejlesztésével

Közzétéve:
2020-10-20, 04:32

A Mercedes már a 2021-es projektre összpontosít.

A 2020-as Forma-1-es szezonban eddig 11 futamot rendeztek, ebből 9 alkalommal a Mercedes valamelyik pilótája győzött. Kétség sem férhet hozzá, hogy idén is ők a legjobbak a mezőnyben. A Mercedes már a hétvégi Portugál Nagydíjon bebiztosíthatja a konstruktőri világbajnoki címet – mindezek fényében nem meglepő, hogy leállnak az idei autó fejlesztésével, és már a 2021-es projektre összpontosítanak.

Mercedesek

A W11 már a barcelonai teszteken is remek teljesítményt nyújtott. A riválisok akkor a Mercedes innovatív kormánymegoldásába, a DAS-rendszerbe próbáltak belekötni, ezt azonban az FIA szabályosnak találta. Az F1 70. Évfordulója Nagydíjat és az Olasz Nagydíjat leszámítva az Ezüst Nyilak nem találtak legyőzőre – amíg a többiek jelentős fejlesztési csomagokkal készülnek az egyes versenyhétvégére, a Mercedes már nem tervez hozzányúlni az autóhoz.

„Már rég leálltunk a W11-es fejlesztési programjával. Ez egy nagyon alaposan átgondolt döntés. Nem minden bajnokságban engedheted meg, hogy már a következő kihívásokra koncentrálj. A szabályok azonban elég sokat változnak jövőre, így már elkezdtünk a 2021-es évre készülni. Mi általában erősen kezdjük az évet, majd a bajnokság vége felé a többet fejlesztő csapatok nyújtanak jó teljesítményt” - magyarázta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

F1-es autók

Andrew Shovlin, a Mercedes vezető mérnöke megerősítette, hogy a Red Bull az utóbbi versenyeken közelebb került hozzájuk. Max Verstappen időeredménye mindössze 0,037 másodperccel maradt el Hamilton pole pozíciós idejétől a Nürburgringen. Shovlin szerint nincs semmi meglepő a Red Bull fejlődésében.

„Ők általában nem kezdik annyira jól az idényt, mint mi, az év végére azonban rendszerint megközelítenek minket. Ha az a tendencia folytatódik, akkor a következő versenyek keményebbek lesznek, pilótáinknak pedig jobban meg kell küzdeniük az első rajtkockákért és a futamgyőzelmekért” - mondta el Shovlin.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Kallakis az üzletember és a Brown GP ünneplése
2019. október 06.
A pókeres berkekben is jól ismert üzletember, Achilleas Kallakis is bejelentkezett anno a Brawn GP megvásárlásért.
Aston Martin Vantage versenyautó modell féloldalról
2020. november 18.
Jövőre új járgányt kaphat Bernd Mayländer. A versenyek felén akár egy Aston Martin Vantage modellt is láthatunk a mezőny elején.

További hírek