szombat - 2023. szeptember 23.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Utolsó helyről irány a középmezőny? – Íme a 2021-es Williams

2021. március 05. | 17:29

George Russellékhez a tavalyi évben új, amerikai befektető érkezett.

A Forma-1 hamarosan teljesen újjáéled a téli holtszezon után. Autóbemutatók sora következett ezen a héten, amelynek keretein belül megérkezett a 2021-es Mercedes, az Aston Martin és végül, de nem utolsó sorban az Alpine F1 Team. Most pedig itt van a Williams új autója is.

A brit istálló már egy jó ideje csak szenved a mezőny sereghajtójaként, azonban a tavalyi évben valami megváltozott. A csapat alapítója, Sir Frank Williams és családja lemondott a csapathoz való ragaszkodásról, hiszen Claire Williams vezetése alatt folyamatos volt a hanyatlás. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Frank lányában volt mindenképpen a hiba, de akárcsak más csapat esetén, itt is elkerülhetetlen volt a váltás vezetői szinten.

George Russell nem tudott továbblépni a Mercedes istállójához, mivel hosszú idő után bejelentették, hogy egy éves szerződést kötöttek Lewis Hamiltonnal. A fiatal brit titánnak ezután tehát az lesz a feladata minimum egy évig még, hogy a grove-i istállót visszavezesse a középmezőnybe, ami talán az új támogatás és a megújuló csapat mellett nem is lehetetlen, pláne akkor, ha az eddigi tempóban tud fejlődni.

Az autóbemutató különlegessége lett volna, hogy a csapat egy alkalmazáson keresztül akarta megmutatni a kiterjesztett virtuális valóságban is az autóját. Ezt az applikációt azonban egy órával a várva várt időpont előtt feltörték, így csak hagyományos módon tudták bemutatni az új festést és új elemeket kapó autót. Ami mindenkinek feltűnhetett, hogy elképesztően üres az autó, már ami a szponzori feliratokat illeti. Ehhez képest az Aston Martin olyan, mint egy túldíszített karácsonyfa.

Az új csapatdizájn már korábban is megjelent, ami sokkal kékebb az eddigiekhez képest. Ebben az évben George Russell számára a lényeg, hogy a versenyeken is bizonyítson, Nicholas Latifinek pedig a a Forma-1-ben maradás.   

  • Címkék:
  • F1
Tovább csúszik a Halálos iramban 9. részének bemutatója F1: Leleplezték az Aston Martin biztonsági autóját

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!