F1: Utolsó helyről irány a középmezőny? – Íme a 2021-es Williams

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-03-05, 15:29

George Russellékhez a tavalyi évben új, amerikai befektető érkezett.

A Forma-1 hamarosan teljesen újjáéled a téli holtszezon után. Autóbemutatók sora következett ezen a héten, amelynek keretein belül megérkezett a 2021-es Mercedes, az Aston Martin és végül, de nem utolsó sorban az Alpine F1 Team. Most pedig itt van a Williams új autója is.

A Williams 2021-es autója oldalról, szemből

A brit istálló már egy jó ideje csak szenved a mezőny sereghajtójaként, azonban a tavalyi évben valami megváltozott. A csapat alapítója, Sir Frank Williams és családja lemondott a csapathoz való ragaszkodásról, hiszen Claire Williams vezetése alatt folyamatos volt a hanyatlás. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Frank lányában volt mindenképpen a hiba, de akárcsak más csapat esetén, itt is elkerülhetetlen volt a váltás vezetői szinten.

A Williams 2021-es autója felülről

George Russell nem tudott továbblépni a Mercedes istállójához, mivel hosszú idő után bejelentették, hogy egy éves szerződést kötöttek Lewis Hamiltonnal. A fiatal brit titánnak ezután tehát az lesz a feladata minimum egy évig még, hogy a grove-i istállót visszavezesse a középmezőnybe, ami talán az új támogatás és a megújuló csapat mellett nem is lehetetlen, pláne akkor, ha az eddigi tempóban tud fejlődni.

A Williams 2021-es autója szemből

Az autóbemutató különlegessége lett volna, hogy a csapat egy alkalmazáson keresztül akarta megmutatni a kiterjesztett virtuális valóságban is az autóját. Ezt az applikációt azonban egy órával a várva várt időpont előtt feltörték, így csak hagyományos módon tudták bemutatni az új festést és új elemeket kapó autót. Ami mindenkinek feltűnhetett, hogy elképesztően üres az autó, már ami a szponzori feliratokat illeti. Ehhez képest az Aston Martin olyan, mint egy túldíszített karácsonyfa.

A Williams 2021-es autójának orra közelről

Az új csapatdizájn már korábban is megjelent, ami sokkal kékebb az eddigiekhez képest. Ebben az évben George Russell számára a lényeg, hogy a versenyeken is bizonyítson, Nicholas Latifinek pedig a a Forma-1-ben maradás.   

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Russell és Bottas egymás mögött a Sakhir Nagydíjon
2020. december 11.
A német pilóta szerint habár ő a Mercedes jövője, még nem olyan erős, mint a hétszeres bajnok.
George Russell egy Forma-1-es versenyhétvégén
2020. december 02.
Már az is kiderült, hogy a hatalmas lehetőséget kapó Russellt az F2-ben versenyző Jack Aitken fogja pótolni.

További hírek