szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Verstappen és Vettel sem akar versenyezni Oroszországban

2022. február 24. | 18:31

A Forma-1 vezetősége árgus szemmel figyeli az eseményeket, miközben Max Verstappen és Sebastian Vettel jelezték, semmiképp nem hajlandóak Szocsiban versenyezni.

FRISSÍTÉS: Az F1 vezetősége pénteken bejelentette, hogy kikerül a versenynaptárból az eredetileg szeptember 25-re kiírt Orosz Nagydíj. Az FIA által kiadott közlemény szerint az ukrajnai válsághelyzet miatt lehetetlenné vált a futam megrendezése.

Ma reggel óta gyakorlatilag minden híradás az orosz-ukrán konfliktus legfrissebb eseményeivel van tele. Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte a katonai műveletek végrehajtását Ukrajnában, melynek értelmében ma hajnalban az orosz csapatok benyomultak északkeleti szomszédunk területére. Harkovban és Donyeckben, valamint Kijevben is hallottak robbanásokat, Ukrajna államfője pedig elrendelte a hadiállapotot. Az események hatásáról menekültek százezrei indultak meg, többek között a magyar határ irányába.

Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok válaszlépésekkel és szankciókkal fenyegeti Putyint. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ezekben az órákban is tanácskozik a Bajnokok Ligája döntőjével kapcsolatban, melynek eredetileg Szentpétervár adott volna otthont. Az eseményeknek lehetnek további, autósporttal kapcsolatos vonatkozásai is.

A Forma-1 vezetősége árgus szemekkel figyeli a helyzetet. 2022 szeptemberében kerülne sor az Orosz Nagydíjra Szocsiban, ám a verseny megrendezésével kapcsolatban most komoly kételyek merültek fel.

„Folyamatosan figyeljük a gyorsan változó eseményeket. Ebben a pillanatban nem áll módunkban döntést hozni a szeptemberi Orosz Nagydíjjal kapcsolatban” – áll az F1 rövid közleményében.

Nem csak az oroszországi futam sorsa kérdéses jelenleg, a háborús helyzetnek a Haas csapatára nézve is lehetnek negatív következményei, hiszen az istálló főtámogatója az orosz Uralkali, melynek vezetője Nyikita Mazepin édesapja, Dimitrij Mazepin. A Haas pilótáját természetesen megkérdezték a kialakult helyzetről.

„Most Barcelonában vagyok, nagyon izgatottan veszek részt az új autónk fejlesztésében. Ezekben a napokban csak erre a feladatra koncentrálok” – mondta a 22 éves orosz.

Sebastian Vettel és Max Verstappen mindeközben azt szeretnék, hogy a szervezők töröljék az Orosz Nagydíjat a versenynaptárból. A négyszeres világbajnok kijelentette, ő semmiképp nem hajlandó rajthoz állni Szocsiban. Verstappen szerint nem helyes F1-es futamot rendezni egy olyan országban, mely háborúban áll.

Az FIA a várakozás szerint hamarosan dönt az oroszországi verseny sorsáról, a hírek alapján Isztambul lehet a beugró helyszín.

  • Címkék:
  • F1
A Forma-1 legjobb versenyzői: Alain Prost A dühöngő bika – Lamborghini Murciélago

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!