péntek - 2022. augusztus 12.
22 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 480 Ft
100 720 Ft
D 480 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Verstappen a falhoz csapta autóját, Hamiltoné a pole!

Drámaian alakult a Szaúd-Arábiai Nagydíj időmérő edzése. Kitűnő körön volt a holland, de nem tudott kellően higgadt maradni az utolsó kanyarnál.

Az időmérő edzés első két etapja különösebb meglepetés nélkül lezajlott. A két Aston Martin már a Q1-ből sem jutott tovább, ezt leszámítva nem történt extrém esemény.

Q3

Lewis Hamilton jó körrel kezdte a kvalifikáció harmadik szakaszát, ám Verstappen még jobb kört rakott össze elsőre. A második gyorskörével Hamilton azonban átvette a vezetést, Verstappenen volt a világ szeme: képes lesz-e újból felülmúlni bajnoki vetélytársát?

Egy ideig úgy tűnt, Verstappen képes lesz legyőzni Hamiltont, az első két szektor után még jobban állt. A pálya végén azonban elfékezte magát Verstappen és falhoz csapta a Red Bullt. A jobb hátsó kerékfelfüggesztése eltört, így a szerelőknek még lesz dolga a futam előtt.

Bottas eközben bejött Hamilton mögé, így a két Mercedes rajtolhat az élről, Verstappen pedig csak a harmadik startkockát foglalhatja majd el a rajtrácson. 

A futam vasárnap 18:00-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti majd. Izgalmas küzdelemre van kilátás, mivel úgy tűnik, hogy ezúttal Hamilton nem számíthat könnyed győzelemre.

F1

  • Címkék:
  • F1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!