Max Verstappen hét évre szóló szerződést írt alá a Red Bull csapatával, egészen a 2028-as szezon végéig kötelezte el magát. Az energiaitalosok tanácsadója, Helmut Marko ugyanakkor elismerte, hogy van kilépési záradék a szerződésben, ami abban az esetben lép életbe, ha a Red Bull teljesítménye visszaesne.

Miután a holland versenyző még mindig csak 24 éves, pályafutása jelentős része még hátra van. Szerződése lejártakor még mindig csak a harmincas évei elejét fogja taposni, a Sky F1 Germany stábjának pedig kifejtette, mit gondol a csapatváltásról.

„Nagyon jól érzem magam a csapatomnál. Nincs okom arra, hogy távozzak. Jól kijövünk egymással és rendkívül versenyképes a csomagunk. A szerződésem lejártakor azonban még csak 31 éves leszek, és eldönthetem, hogy folytatni szeretném-e vagy sem. Nem leszek öreg a szerződésem lejártakor” – mondta Verstappen.

Verstappen eddig amelyik futamot be tudta fejezni, azt meg is nyerte. Azzal, hogy Imolában és Miamiban is győzelmet aratott, 19 pontra csökkentette a hátrányát a szezont kirobbanó formában kezdő Charles Leclerc-rel szemben.

Tavaly Lewis Hamiltonnal késhegyre menő csatát vívott a holland, most pedig arról beszélt, hogy mennyire élvezi a csatát korábbi gokartos riválisával.

„Természetesen minden pilóta egy kicsit máshogy közelíti meg a dolgokat. Más abban, ahogy védekezik és ahogyan támad. Így természetesen minden pilótához egy kicsit másképp viszonyulsz” – elemezte a helyzetet Verstappen.

Max Verstappen bukósisakban
Max Verstappen jól érzi magát és ismét a világbajnoki címért küzd | Fotó: Depositphotos

"Ez nagyon klassz. Két fiatal pilóta küzd a futamgyőzelmekért. Eddig nagyon jó párharcokat vívtunk.”

A Száguldó Cirkusz résztvevői a hétvégén ismét megmérettetik magukat, ezúttal Spanyolországba teszik át székhelyüket. A legutóbbi 5 barcelonai futamot egyaránt Lewis Hamilton nyerte a Mercedes színeiben, az Ezüst Nyilak idei gyengélkedését tekintve azonban aligha lesz harcban a hétszeres bajnok a dobogóért.

A győzelemért minden bizonnyal az eddigiekhez hasonlóan a Ferrari és a Red Bull pilótái harcolhatnak. A fogadóirodák szorzói alapján Verstappen egy árnyalatnyival esélyesebb, mint a pontversenyt vezető Leclerc: a hollandra jelenleg 2,00-as szorzót kínálnak, míg a monacóira 2,20 és 2,35 közötti az oddsot adnak a bukik.

Nyitókép: Depositphotos