A Forma-1 történetének első Eifel Nagydíja a rekordokról szólt. Lewis Hamilton megszerezte pályafutása 91. futamgyőzelmét, ezzel beállította a legendás Michael Schumacher csúcsát. Kimi Räikkönen pedig 323. versenyét teljesítette, ezzel átadta a múltnak Rubens Barrichello korábbi rekordját.

Egyelőre nem tudni, kap-e új szerződést a 2021-es évre, az F1 történetének legrutinosabb pilótája mindenesetre visszafogottan ünnepelte a rekorddöntést. Az Instagramra feltöltött kép alá mindössze annyit írt:

„Igen, egy ideje már itt vagyok. Köszönöm a támogatást és a tortát.”

Kimi vágja a tortáját

Való igaz, Kimi Räikkönen már nagyon régóta tagja a Forma-1-es mezőnynek. A versenyzési kedve azonban még mindig a régi, emellé pedig elképesztően sok tapasztalat párosul. A finn pilóta szép pályafutást mondhat magáénak. 323 versenyből 21-et tudott megnyerni, illetve összesen 103 alkalommal állhatott fel a dobogóra.

A Nürburgringen rendezett Eifel Nagydíj azonban nem volt túlságosan fényes számára. Räikkönen a 16. helyről indult, a rajtnál javított néhány pozíciót, feljött a 11. helyre. Ezt követően azonban ütközött a Williams pilótájával, George Russellel, amiért az FIA 10 másodperces időbüntetéssel sújtotta. A finn végül a 12. helyen ért célba, mindössze 0,6 másodperccel Sebastian Vettel mögött.

Räikkonen
Räikkönen végül nem szerzett pontot 323. versenyén, köszönhetően egy 10 másodperces büntetésnek

A Forma-1-es mezőny egyik legszórakoztatóbb tagja ezen a hétvégén ünnepelheti 41. születésnapját. Talán szombaton nagyobb bulit csapnak majd, mindenesetre őszintén remélem, hogy Räikkönen még legalább egy évet marad a Száguldó Cirkuszban.