F2: Halálos baleset miatt törölték a Belga futamot

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-08-31, 19:33

Tragédia történt Spa-Francorchampsban, meghalt Anthoine Hubert, a tehetséges 22 éves francia pilóta.

A hétvégén ismét Forma-1-es futamot rendeznek, melynek alkalmával az F2 mezőnye is Spába látogatott. A Formula-2-es futam második körében Anthoine Hubert hibát követett el az Eau Rouge-ban. A Z Racing felvételén a második citromsárga autó mögött lehet látni, ahogy elveszti uralmát autója felett a francia versenyző.

Miután a gumifalnak csapódott, Juan Manuel Correra nagy tempóval eltalálta Hubert autóját, amely ketté is szakadt.

Hubert balesete az F2-ben

Pár pillanattal később a kamera a horrorisztikus baleset végkifejletét mutatja. Egy másik videón az is látszik, ahogy a fejvédő kirepül Hubert autójából. Csak erős idegzetűeknek ajánlott a felvétel megtekintése. 

Hubert balesete az F2-ben

Hubert balesete az F2-ben

Többen belekeveredtek a balesetbe, Giuliano Alesi, Ralph Boschung és Marino Sato is, Alesinek és Satónak fel kellett adnia azonnal a futamot, Boschung pedig defektet kapott, de eljutott a boxig.

Ennek azonban nem volt már jelentőssége, mivel piros zászlóval megszakították a futamot, majd a helyzet súlyossága okán véget is vetettek a versenynek. 1 órával a balesetet követően Anthoine Hubert belehalt a sérüléseibe.

Anthoine Hubert mosolyog egy korábbi felvételen

Kórházba szállították Alesit és Correát is, előbbit már ki is engedték, utóbbi állapota stabil, de lábtöréssel a Liége-i kórházban ápolják.

Anthoine Hubert ígéretes tehetség volt, és már két nagydíjat is nyert a Forma-2-ben az idei szezon során, egyet Franciaroszágban, egyet pedig Monacóban. A pontverseny nyolcadik helyén állt az ifjú pilóta. Nyugodjék békében.

Forrás:

További autós hírek

Olyat gyakran látunk és posztlunk is, hogy a robogó, megkülönböztető jelzést használó mentőautó után bevágódnak és így próbálnak maguknak időt…

A tűz olyan reakciót váltott ki a kocsiból, amire nem lehetett előre számítani – írja az origo. Az alábbi videót…

Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. január 25-én 15 óra 35 perckor, az M3-as autópálya 49+100-as kilométerszelvényében, a Miskolc irányába vezető…

Rengeteg megbotránkoztató, meghökkentő vagy esetenként vicces felvétel kerül fel oldalunkra. Azon túlmenően, hogy próbálunk titeket érdekes, szórakoztató, naprakész tartalmakkal ellátni,…

A teherautó sofőrje az A9-es autópályán haladt Ingolstadt közelében. A német rendőrök meg tudták állítani, de nem volt egyszerű feladat.…

Kapcsolódó írások

Vips
2020. január 22.
Ők lesznek a 11. csapat a Forma-1 előszobájában.
balesetes BMW
2019. április 03.
Kedvező fordulat következett be a személyi sérüléssel járó közúti balesetek tekintetében
autóbaleset
2019. április 18.
Egy friss felmérésből kiderül, melyik országban jut 1 millió emberre a legtöbb halálos baleset
Afridza Munandar
2019. november 02.
Afridza Munandar 20 évesen a mezőny egyik legjobb versenyzője volt.