Formula-E: a Mercedes EQ csapata is tiszta fekete festésre vált

Közzétéve:
2020-07-30, 12:43

A Forma-1-es istállóhoz hasonlóan így kívánnak csatlakozni a rasszizmus ellen folytatott küzdelemhez.

A Forma-1-es autókhoz hasonlóan a Formula-E sorozatban is tiszta fekete festéssel állnak rajthoz a Mercedes autói. A német istálló a rasszizmus és a kirekesztés elleni küzdelemhez kívánnak csatlakozni. Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries autóján az „End Racism” felirat is olvasható lesz. Az augusztus 8-9-i hétvégén így az F1-es és Formula-E versenyeken is tiszta fekete Mercedesek állnak rajthoz.

„Mindig is nyíltan kiálltunk a rasszizmus és a kirekesztés bármely formája ellen. Ezeknek nincs helyük a csapaton belül, a sportágban, sőt a társadalmunkban sem. A világban mostanában olyan események történtek, melyek rávilágítottak, hogy ismét fel kell emelnünk a hangunkat, és az autóversenyzés népszerűségét kihasználva el kell juttatnunk a faji megkülönböztetés elfogadhatatlanságáról szóló üzenetünket” - mondta Ian James, a Mercedes EQ csapatfőnöke.

Mercedes Formule-E autója feketében

Azt a Mercedesnél is tudják, hogy a változásokhoz idő kell. Egy hosszú folyamat elején járnak, mely tele lesz kihívásokkal. A cél az, hogy fenntartható módon javítsák a nehéz sorsú emberek életminőségét, ehhez támogatni kell a helyi szinteken zajló elfogadási és integrációs programokat.

„Tudjuk, hogy rengeteg időre és elszántságra lesz szükség, a megfelelő stratégia kialakításához. A munkát megkezdtük, a továbbiakban követjük a csapat elképzeléseit” - tette hozzá a csapatvezető.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek