A Gender Racing Team erősen kezdte a szezont a Salzburgringen

Közzétéve:
2020-07-16, 07:15

Sem a megkésett versenyszezon, sem a teljesen új Formula-4-es technikák, de még a folyamatosan változó körülmények sem tudták megzavarni Gender Tamás formaautózásban abszolút újonc pilótáit.

Michl Oliver és Berta Benjámin szenzációs teljesítményt nyújtva két futamon két-két dobogót zsebeltek be, és alaposan megemelték azt a bizonyos lécet a horvátországi bajnoki nyitány előtt. A két fiatal sormintát leírva versenyzett, hiszen míg Michl Oliver a hétvége első futamán harmadik, míg a másodikon másodikként végzett a kategóriájában, addig Berta Benjámin fordított sorrendben ugyanígy második és harmadik helyezésekkel büszkélkedhet.

Berta Benjámin autója hátulról
Berta Benjámin autója hátulról

Az osztrák származású, ám magyarul kitűnően kommunikáló Oliver így értékelte a hétvége történéseit:

„Nagyon változatosak voltak a körülmények, pénteken még verőfényes napsütésben gurulhattunk pályára, másnap pedig esőzésben kellett helytállnunk. Majd minden időjárási tényezőt megtapasztalhattunk, szerintem szépen építkeztünk a hétvége során, és a versenyen is megmutattuk, hogy remek tempóra vagyunk képesek. Az esős kvalifikáción és a rajtokon kell még dolgoznom, de összességében úgy gondolom, hogy erősre sikerült a bemutatkozásom. A futamokat rettentően sikerült megélnem, a rajthelyemhez képest sokat javítottam. Bizakodó vagyok, ennél még sokkal-sokkal több van bennem, ahogy egyre jobban megszokom majd az autót, remélhetőleg úgy javulnak tovább az eredmények is” – mondta el az elsőbálózó pilóta.

Michl Oliver a csapattársai körében
Michl Oliver a csapattársai körében

Berta Benjámin is elégedett az első versenyének eredményével, és azzal is tisztában van, hogyan tud még tovább fejlődni:

„A két edzésen második és harmadik időket tudtam menni, kevéssel maradtam csak el az első helyezettől. Úgy gondolom, az én nyúlfaroknyi tapasztalatommal ez igazán jó indítás volt. Az időmérőt már esős körülmények között futottuk, ott szintén sikerült az élmezőnybe kormányozni az autót. A versenyen egy ideig még a kategóriám is vezettem, és jó csaták után végül a második helyen végeztem. A második futamon hátrébbról rajtoltam, de sokat jöttem előre az összesen 17 autót számláló mezőnyben. Korrekt küzdelem után ismét sikerült felállnom a dobogóra, amiért óriási köszönettel tartozom a csapatnak és a szerelőknek, akik nagyon kitettek magukért! Hamarosan elkezdjük a bajnokságot, és hasonlóan nagy célokkal, bizakodva vágunk neki a grobniki versenyhétvégének” – nyilatkozta Benjámin.

Gender Tamás, csapatfőnök a boxutcában beszélget
Gender Tamás, csapatfőnök a boxutcában beszélget

Gender Tamás csapatvezető nagyon büszke a gárdára, szavaiból jól hallhatóan sugárzik az elégedettség. Van is oka az örömre a Gender Racing Team első emberének, hiszen a rendkívül hosszú kényszerszünet után egy számukra ismeretlen pályát sikerült bevenni, az pedig még tovább emeli a siker értékét, hogy mind a versenyzőknek, mind az autóknak ez volt a legelső éles szereplésük ebben a géposztályban:

„Bizakodva érkeztünk meg Ausztriába, a felkészülést kimaxoltuk, annyit edzettünk a srácokkal, amennyit csak a lehetőségeink megengedtek. Már a tesztek alatt látszott, hogy versenyképesek lehetünk, de ezt csak tényleges versenykörülmények között lehet leszűrni. Volt bennem némi drukk a hétvége előtt, ugyanis mindkét fiatal fiúnak ez volt az első versenye, sőt, az autóink is most szerepeltek először éles bevetésen. Arról már nem is beszélek, hogy a szabadedzések alatt fullasztó kánikula volt, a kvalifikáción özönvíz, majd másnap ismét hőség - így a körülmények sem tették egyszerűbbé a feladatunkat…

Michl Oliver és Berta Benjámin, a Gender Racing Team fiatal pilótái
Michl Oliver és Berta Benjámin, a Gender Racing Team fiatal pilótái

Folyamatosan rögtönöznünk kellett, de a csapat végig topon volt: a versenyzőkön át minden egyes tagunk extrát nyújtott, egy emberként dolgoztunk, ezért voltunk képesek ilyen produktumra. Mindenki szívvel-lélekkel akarta a sikert, amit ezúton is szeretnék megköszönni nekik. Ez egy komoly sportszakmai eredmény, úgy érzem, hogy most két olyan fiatal van a kezemben, akikkel nagyon messzire juthatunk a formaautózásban. Európa és világszinten is.”

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk/Háfra Zsolt

Kapcsolódó írások

Mi lesz veled Forma-1?
2017. október 03.
F1-es körkép múltról, jelenről és jövőről, problémákról és a lehetséges megoldásokról. Egy vendég újságíró kolléga és egy szakértő véleményét is kikértem. Vélemény.
Hétvégi program és versenyajánló! 10.14. – 10.15.
2017. október 13.
Október második hétvégéjén sem fognak unatkozni azok, akik verseny élményre vágynak. Gyorsasági OB és az 51. Mecsek Rallye is várja a látogatókat. Külföldön MotoGP, DTM és NASCAR van terítéken.

További hírek