Gender Racing Team – Szlovákiában is a győzelem a cél

Közzétéve:
2019-08-22, 15:12

Egy lélegzetvételnyi idő után már robog is tovább a FIA CEZ/MNASZ autós gyorsasági bajnokság, a csapatok és versenyzőik az előttünk álló hétvégén a közeli Slovakiaringen csapnak a lovak közé.

A Gender Racing Team is nagyon készül a csörtére, a megszokott négy helyett ezúttal három autóval áll rajthoz Gender Tamás egyesülete.

Stern Roland igazoltan fog hiányozni a szlovák hétvégéről, a pilótának halaszthatatlan munkaügyben kell külföldre utaznia. A csavar a történetben, hogy emiatt idén már biztosan nem látjuk őt autóba ülni.

„Sajnos úgy alakult, hogy pont a verseny idején kell elutaznom. Azzal pedig, hogy ezt a fordulót kihagyom, gyakorlatilag kiírom magam a magyar bajnoki címért folytatott versengésből is. Ebből az okból kifolyólag a csapattal közösen arra a döntésre jutottunk, hogy a szezon további két versenyén, Brnoban és a Hungaroringen sem állok már rajthoz. Természetesen lélekben a fiúkkal leszek, szorítok nekik, és innen is üzenem, tegyék meg, amit a haza megkövetel!” - zárta mondandóját viccesen a mindig jó kedélyű Stern Roland.

Szomszéd Lajos Balázs a Gender Racing Team autójában

Szomszéd Lali a csapat legfiatalabb tagja, de megilletődöttségnek a nyomát sem látni rajta, nagyon ambiciózus az ifjú versenyző.

„Már rengeteget versenyeztem ezen a pályán, így nem is titkolom, hogy egy jó helyezést várok magamtól. Épp néhány héttel ezelőtt teszteltünk a Slovakiaringen, és az eredmények ismeretében úgy gondolom, jó eséllyel szállhatok harcba a győzelemért. Noha kevés idő telt el a horvátországi versenyünk óta, mégis rengeteget dolgoztam, hogy formában tartsam magam. A tréneremmel személyre szabott edzésmunkát végeztünk, plusz sok időt töltöttem a szimulátor előtt is. Ha most hétvégén sikerülne mindkét futamot behúznom, akkor még a bajnoki cím is lőtávolba kerülhet, de ne szaladjunk ennyire előre” - nyilatkozta Szomszéd Lajos Balázs.

Hefler Róbert is nagy célokkal veti bele magát az újabb versenyhétvégébe. A várható extra forróságra külön is készülő versenyző mindenképp dobogóra akar állni.

„Nagy melegre számítok, úgy gondolom, az időjárás komoly plusz megterhelés elé állítja majd a teljes mezőnyt. Ennek ellenére rettentően várom már a hétvégét, ez az egyik kedvenc pályám, itt körözhettem először formaautóval. Számomra nagyon kedves ez a hely, ezelőtt is szép eredményeket sikerült itt elérni, és ezután sem számítok másra, bízom benne, hogy egy jót tudunk versenyezni. Rengeteg fizikális edzés van a hátam mögött, Fit4Race munkával, mentális felkészüléssel gyúrtam rá a szlovák versenyre, mindezt igyekeztem minél melegebb körülmények között végezni. Közvetlenül a futamok előtt beiktatok majd hűtőfürdőket is, remélem, újabb siker lesz a jutalma a fáradozásainknak” - mesélte érzéseit Hefler Robi.

Hefler Róbert autója

Érdekes adalék, hogy a Slovakiaring csupán egyetlen Gender Racing Team versenyző számára jelent majd újdonságot, ő pedig nem más, mint a csapat szlovákiai magyar pilótája, Szabó Nikolasz.

Szabó Nikolasz oldalról fotózva menet közben

„Forma autóval ezelőtt még egy kört sem mentem rajta, bármennyire is hazai a terep, csak szimulátorból ismerem a vonalvezetést. Igazából nem nagyon mozgat meg ez a pálya, mert messze nem tartozik a kedvenceim közé. Ettől függetlenül itt is ugyanolyan érzések keringenek bennem, mint az összes versenyem előtt, vagyis nem más, mint hogy nyerni szeretnék. Versenyzői szempontból természetesen csak a dobogó legfelső fokával lennék maradéktalanul elégedett, viszont ha bajnokságot nézem, már van akkora az előnyöm, hogy biztonságos dobogós helyekkel is győzhetek az év végén. Rajtam nem múlik majd semmi sem!” - összegezte mondandóját a tehetséges sportoló.

Gender Tamás a csapat egyik versenyautójánál

Gender Tamás remekül felkészült csapattal vághat neki a szlovák portyának, így a várható eredmények tekintetében is nagyon motivált, és optimista a csapatfőnök.

„Azt várom a fiúktól, hogy ott folytassák, ahol Horvátországban abbahagyták. Ennek érdekében a mostani fordulót megelőzően kétnapos teszten vettünk részt a Slovakiaringen, ahol a srácok remek időeredményeket produkáltak. Nem is titkolom, dobogós helyezésekért, győzelmekért megyünk: Hefler Robitól kategóriagyőzelemre és abszolút magyar első helyre számítok, míg Szabó Nikolasztól és Szomszéd Lalitól első-második helyeket szeretnék látni a kategóriájukban. Optimális felkészülést tudhatunk magunk mögött, a két verseny között rövid idő telt el, így a fiúk ritmusa is megmaradt. Nagyon bizakodó vagyok, jó érzésekkel indulok neki a hétvégének!” - összegezte gondolatait a Gender Racing Team első embere.

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt Gender Racing Team

További autós hírek

Kukásautó és menetrend szerinti trolibuszjárat ütközött össze még szombaton Milánóban. Elképesztő sebességgel csapódott a kukásautó oldalról a buszba, ami a…

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló! 10.20. – 10.22.
2017. október 19.
Menetrendszerűen érkezik szokásos programajánlónk! Itthon is lesz hova menni a hosszú hétvégén, aki benzingőzre vágyik, a Forma-1 mezőnye eközben Amerikába, a MotoGP Ausztráliába látogat!
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.
Mi lesz veled Forma-1?
2017. október 03.
F1-es körkép múltról, jelenről és jövőről, problémákról és a lehetséges megoldásokról. Egy vendég újságíró kolléga és egy szakértő véleményét is kikértem. Vélemény.
Hétvégi program és versenyajánló! 10.14. – 10.15.
2017. október 13.
Október második hétvégéjén sem fognak unatkozni azok, akik verseny élményre vágynak. Gyorsasági OB és az 51. Mecsek Rallye is várja a látogatókat. Külföldön MotoGP, DTM és NASCAR van terítéken.