Gokart-világbajnokság: Kiesett, ezért hozzávágta az autója egy darabját ellenfeléhez - VIDEÓ!

Közzétéve:
2020-10-05, 13:36

A versenyből kiesett Luca Corberi egy lökhárítót vágott a pályán haladó riválisához – az F1-es világbajnok Jenson Button örökre eltiltaná az olasz versenyzőt.

Megdöbbentő képsorok kerültek nyilvánosságra a tegnapi FIA gokart-világbajnokság futamáról. A 23 éves Luca Corberi a 25 körös viadal 9. körében kiesett, miután ütközött Paolo Ippolitóval. A hivatalos felvételen jól látszik, ahogy a Tony Kart felbőszült olasz versenyzője a pályán szélén sétál, és kezében egy lökhárítóval várja a még versenyben lévő riválisát, hogy hozzávághassa az alkatrészdarabot.

A Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button a közösségi médiában tett közzé egy olyan videót, melyen látszik, hogy Corberi és egy másik férfi Ippolitót inzultálja. A történethez hozzátartozik, hogy a futam helyszínéül szolgáló versenypályát Corberi családja üzemelteti.

„Luca Corberi versenyzői pályafutása gyakorlatilag véget ért, annyira gusztustalanul viselkedett az FIA gokart-világbajnokságon. A versenypálya az apja tulajdonában van, aki a verseny után erőszakoskodott a fiával balesetbe keveredett pilótával. Remélem egy életre eltiltják ezeket az idiótákat” - fogalmazott Button.

Corberit és Ippolitót végül egyaránt diszkvalifikálták a versenyből. A versenybírók állásfoglalása szerint Ippolito nem tudta elkerülni az ütközést, melynek következtében Corberi feladni kényszerült a viadalt. Ippolito ezzel vétett a gokartpályák használati rendszabálya ellen. A hivatalos állásfoglalás szerint Corberi egy nagyon rossz manőver miatt került a kizárás sorsára.

Egyelőre kérdéses, milyen további eljárást kezdeményeznek Luca Corberivel szemben. Szerinted túlzás lenne Jenson Button javaslatát követve, egy életre eltiltani a versenyzéstől? Te milyen büntetést tartanál jogosnak?

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek