Grobnikba is győzni megy a Gender Racing Team

Közzétéve:
2019-07-26, 08:00

Péntektől a horvátországi Grobnikban folytatódik a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság/FIA CEZ versenysorozat, ahol természetesen magyarokat is találunk a résztvevők között.

A formula autók mezőnyében a Gender Racing Team csapata képviseli hazánkat, méghozzá remek esélyekkel! A gárda négy versenyzővel vág neki a hétvégének. A megmérettetés a csapat számára még teljesen ismeretlen, Autodrom Grobnik aszfaltcsíkján zajlik majd, ennek ellenére a pilóták és a csapatvezető is bizakodva várják a pénteki kezdést.

„Nagyon várom már a pályára gurulást, sokat készültem az elmúlt időszakban, leginkább az iRacing és az Assetto Corsa szimulátorok nyújtottak támaszt az ismeretlen nyomvonal begyakorlásában. Ugyan ezek a programok nem adják vissza a pálya valódi minőségét, de nem aggódom, mert Grobnikban nemrég húzták újra a kopóréteget. A Red Bull Ringen elért győzelem után itt is hasonló eredményt várok magamtól, úgy érzem Ausztria volt az a fordulópont, ahol tulajdonképpen végérvényesen sikerült átszoknom a kasztnis autóból a formulába” - mesélte érzéseit az előtte álló fordulóról Szomszéd Lajos Balázs a csapat legifjabb sportolója.

Szomszéd Lajos a Gender Racing Team autójában

„Jómagam is az Assetto Corsa programmal szoktam gyakorolni, most is így próbáltam szokni a még idegen íveket és féktávokat. Annak ellenére, hogy vezetem a pontversenyt, a bajnoki cím még nem jár a fejemben, mindig csak a következő feladatra koncentrálok. A versenyzés összetett dolog, sok mindennek kell egy időben összeállni: fizikai állapot, mentális állapot, és persze a tehetség és a támogatói háttér is elengedhetetlen. Én napról napra azon dolgozom, hogy minden működjön, és mindent megteszek a siker érdekében. Remélem, hogy ez végül bajnoki elsőséget ér!” - mondta Szabó Nikolasz, aki újonc léte ellenére már most kategóriájának bajnokaspiránsa.

Szabó Nikolasz a rajtelőkészítőben

„Videók és pályarajz alapján gyúrtam rá Grobnikra, emellett komoly részét képezte a felkészülésemnek a mentális és a fizikális munka is. Heti kétszer Fit4Race edzéseket nyomtam, de otthon is sokat dolgoztam, és úgy érzem, sikerült kellően formába lendülnöm a hosszú nyári szünet után. A túraautós Nagy Danival beszélgettem a pályáról, ő adott néhány tanácsot. Az elmondása alapján nagyon izgalmas hétvége elé nézünk, ahol ismételten szeretnék jó eredményeket szállítani. Bízom abban, hogy a CEZ Renault kupa mindkét versenyét sikerül megnyernem, és remélem, hogy az Országos Bajnokság abszolút elsőségéért is versenyben leszek” - összegzett Hefler Róbert, aki idén erősebb autóval száll harcba a bajnoki címért.

A Gender Racing Team pilótái és a csapatfőnök

Stern Roland, a Gender Racing Team korelnöke a többiekhez képest már rutinos formaautósnak mondható, így nem is „parázik rá” az ismeretlen horvát pálya támasztotta kihívásokra.

„Heti két-három edzéssel vágtam neki a szezon második felének. A családdal megelőztük a csapatot, korábban kijöttünk Horvátországba, hogy élvezzük egy kicsit a tengert és a nyarat a hétvégi verseny előtt. Úgy érzem, testben és lélekben is egyben vagyok, így nem fogok rágörcsölni semmire sem, élvezni akarom a versenyzést. Ezen kívül szeretnék minél több pontot bezsebelni, és egy erős versenyhétvége után tovább folytatni a nyaralást. Az új Forma-3-as autóval kezdek egyre jobban összeszokni, de a rajtokon még dolgoznom kell. Erre ott lesz az egész pénteki nap, ahol igyekezni fogok minél több hasznos kilométert begyűjteni.” - zárta mondandóját a mindig jókedvű Stern Roland.

Stern Roland a Gender Racing Team Dallarájában

Gender Tamás csapatvezető szokásához híven ezúttal is minden lehetséges támogatást megadott a versenyzőinek, így optimista a hétvége előtt.

„Volt egy hosszú szünet a bajnokságban, de a srácok becsülettel végig dolgozták a pauzát, és megtartották a jó kondíciójukat. Az autók teljes felkészítésen estek át, így minden adott egy újabb jó szerepléshez. Ez a pálya ismeretlen kihívást tartogat a számunkra, de mi a Gender Racing Teamnél szeretjük és keressük a kihívásokat - ebben a szellemiségben fogjuk elkezdeni ezt a versenyhétvégét is. Optimista vagyok, minden srácomtól dobogót és jó eredményeket várok!” - osztotta meg velünk gondolatait Gender Tamás.

A horvátországi versenyhétvége pénteken az edzésekkel veszi kezdetét, majd szombaton és vasárnap a kvalifikáció, valamint a versenyek várnak a magyar fiúkra.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / Gender Racing Team

Kapcsolódó írások

Hefler Róbert a rajtrácson
2019. július 31.
Hétvégén a horvátországi Grobnikban, a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság/FIA CEZ versenysorozatban sikerrel szállt harcba a formula autós győzelmekért a Gender Racing Team csapata.
Hefler Róbert autója oldalról fotózva a sikánban
2019. október 15.
Sosem látott siker a Gender Racing Team eddigi életében!  Több mint 10 éves fennállásuk alatt idén zárták legeredményesebb szezonjukat.

További hírek