Grobnikba is győzni megy a Gender Racing Team

Közzétéve:
2019-07-26, 08:00

Péntektől a horvátországi Grobnikban folytatódik a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság/FIA CEZ versenysorozat, ahol természetesen magyarokat is találunk a résztvevők között.

A formula autók mezőnyében a Gender Racing Team csapata képviseli hazánkat, méghozzá remek esélyekkel! A gárda négy versenyzővel vág neki a hétvégének. A megmérettetés a csapat számára még teljesen ismeretlen, Autodrom Grobnik aszfaltcsíkján zajlik majd, ennek ellenére a pilóták és a csapatvezető is bizakodva várják a pénteki kezdést.

„Nagyon várom már a pályára gurulást, sokat készültem az elmúlt időszakban, leginkább az iRacing és az Assetto Corsa szimulátorok nyújtottak támaszt az ismeretlen nyomvonal begyakorlásában. Ugyan ezek a programok nem adják vissza a pálya valódi minőségét, de nem aggódom, mert Grobnikban nemrég húzták újra a kopóréteget. A Red Bull Ringen elért győzelem után itt is hasonló eredményt várok magamtól, úgy érzem Ausztria volt az a fordulópont, ahol tulajdonképpen végérvényesen sikerült átszoknom a kasztnis autóból a formulába” - mesélte érzéseit az előtte álló fordulóról Szomszéd Lajos Balázs a csapat legifjabb sportolója.

Szomszéd Lajos a Gender Racing Team autójában

„Jómagam is az Assetto Corsa programmal szoktam gyakorolni, most is így próbáltam szokni a még idegen íveket és féktávokat. Annak ellenére, hogy vezetem a pontversenyt, a bajnoki cím még nem jár a fejemben, mindig csak a következő feladatra koncentrálok. A versenyzés összetett dolog, sok mindennek kell egy időben összeállni: fizikai állapot, mentális állapot, és persze a tehetség és a támogatói háttér is elengedhetetlen. Én napról napra azon dolgozom, hogy minden működjön, és mindent megteszek a siker érdekében. Remélem, hogy ez végül bajnoki elsőséget ér!” - mondta Szabó Nikolasz, aki újonc léte ellenére már most kategóriájának bajnokaspiránsa.

Szabó Nikolasz a rajtelőkészítőben

„Videók és pályarajz alapján gyúrtam rá Grobnikra, emellett komoly részét képezte a felkészülésemnek a mentális és a fizikális munka is. Heti kétszer Fit4Race edzéseket nyomtam, de otthon is sokat dolgoztam, és úgy érzem, sikerült kellően formába lendülnöm a hosszú nyári szünet után. A túraautós Nagy Danival beszélgettem a pályáról, ő adott néhány tanácsot. Az elmondása alapján nagyon izgalmas hétvége elé nézünk, ahol ismételten szeretnék jó eredményeket szállítani. Bízom abban, hogy a CEZ Renault kupa mindkét versenyét sikerül megnyernem, és remélem, hogy az Országos Bajnokság abszolút elsőségéért is versenyben leszek” - összegzett Hefler Róbert, aki idén erősebb autóval száll harcba a bajnoki címért.

A Gender Racing Team pilótái és a csapatfőnök

Stern Roland, a Gender Racing Team korelnöke a többiekhez képest már rutinos formaautósnak mondható, így nem is „parázik rá” az ismeretlen horvát pálya támasztotta kihívásokra.

„Heti két-három edzéssel vágtam neki a szezon második felének. A családdal megelőztük a csapatot, korábban kijöttünk Horvátországba, hogy élvezzük egy kicsit a tengert és a nyarat a hétvégi verseny előtt. Úgy érzem, testben és lélekben is egyben vagyok, így nem fogok rágörcsölni semmire sem, élvezni akarom a versenyzést. Ezen kívül szeretnék minél több pontot bezsebelni, és egy erős versenyhétvége után tovább folytatni a nyaralást. Az új Forma-3-as autóval kezdek egyre jobban összeszokni, de a rajtokon még dolgoznom kell. Erre ott lesz az egész pénteki nap, ahol igyekezni fogok minél több hasznos kilométert begyűjteni.” - zárta mondandóját a mindig jókedvű Stern Roland.

Stern Roland a Gender Racing Team Dallarájában

Gender Tamás csapatvezető szokásához híven ezúttal is minden lehetséges támogatást megadott a versenyzőinek, így optimista a hétvége előtt.

„Volt egy hosszú szünet a bajnokságban, de a srácok becsülettel végig dolgozták a pauzát, és megtartották a jó kondíciójukat. Az autók teljes felkészítésen estek át, így minden adott egy újabb jó szerepléshez. Ez a pálya ismeretlen kihívást tartogat a számunkra, de mi a Gender Racing Teamnél szeretjük és keressük a kihívásokat - ebben a szellemiségben fogjuk elkezdeni ezt a versenyhétvégét is. Optimista vagyok, minden srácomtól dobogót és jó eredményeket várok!” - osztotta meg velünk gondolatait Gender Tamás.

A horvátországi versenyhétvége pénteken az edzésekkel veszi kezdetét, majd szombaton és vasárnap a kvalifikáció, valamint a versenyek várnak a magyar fiúkra.

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / Gender Racing Team

További autós hírek

Megint hihetetlen videó került fel az Internetre. Gondolta a hölgy, hogy benzint vásárolna a kúton, de nem az autóba töltené,…

Lassan minden nagyképűség nélkül állíthatjuk, hogy kb. mindent láttunk, ami a budapesti forgalomban tapasztalható. Viszont ekkora idiótát még tényleg nem…

Korábban már hírül adta az MTI, hogy Magyarországon is elkezdik az E10 benzinre való átállást, mely magasabb bioetanol tartalmat jelent.…

Baleset történt 2019. december 11-én 8 óra 44 perckor, az M1-es autópálya 144. kilométerszelvényében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Egy…

A kamionos egyszerűen nem látta a gyalogost, aki közvetlenül előtte akart átmenni az úton. A hatalmas súly miatt a gyalogost…

Kapcsolódó írások

Hefler Róbert a rajtrácson
2019. július 31.
Hétvégén a horvátországi Grobnikban, a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság/FIA CEZ versenysorozatban sikerrel szállt harcba a formula autós győzelmekért a Gender Racing Team csapata.
Hefler Róbert autója oldalról fotózva a sikánban
2019. október 15.
Sosem látott siker a Gender Racing Team eddigi életében!  Több mint 10 éves fennállásuk alatt idén zárták legeredményesebb szezonjukat.
Hefler Róbert a Gender Racing Team pilótája az autóban ülve
2019. szeptember 10.
A Brno Autodromon megrendezett CEZ/MNASZ autós gyorsasági bajnokság zord és felemás időjárása sem zavarta meg a Gender Racing Teamet kitűzött céljuk eléréseben - a bajnokavatásban. 
Mi lesz veled Forma-1?
2017. október 03.
F1-es körkép múltról, jelenről és jövőről, problémákról és a lehetséges megoldásokról. Egy vendég újságíró kolléga és egy szakértő véleményét is kikértem. Vélemény.