Mint arról korábban már beszámoltunk, az Extreme E első, Szaúd Arábiában megrendezett futamán Nico Rosberg csapata habár csak kis előnnyel, de meg tudta verni az X44 alakulatát, amelynek tulajdonosa nem más, mint Lewis Hamilton.

Most az óceáni éghajlatra látogatott az elektromos sorozat, azon belül is Szenegálba. Természetesen most is nagy hangsúlyt helyeztek a klímavédelmi szempontokra, a szemétszedésre és a helyi éghajlati viszonyok megértetésére, ami a helyieket illeti.

Újabb Rosberg siker

A szoros csata ezen a különleges óceán parti helyszínen is folytatódott, hiszen míg a pole pozíciót az X44-es páros, Loeb és Gutierrez szerezte meg, a versenyen már a Rosberg Xtreme Racing istálló került az élre.

A Johan Kristoffersson, Molly Taylor páros most is a rámenőssége miatt állhatott az élre, szinte nem létező íveken autózva előztek, csakhogy most még ütközés is történt a két autó között, aminek következtében az X44-es autó félre állt az első kanyarban. Ezt követte Jenson Buttonék kitört kereke is, hogy aztán egy piros zászlós szakasz után Rosberg csapata a kockás zászlót is meglássa.

Rosberg és a győztes csapata a a befutó után szemből a vízben

A következő különleges helyszín majd a sarkvidéki éghajlaton lesz, még hozzá Grönlandon, augusztus 29-én.

A bajnokság állása két forduló után:

  1. Rosberg X Racing – 71 pont
  2. Team X44 – 57 pont
  3. JBXE - 44 pont
  4. Andretti United – 37 pont
  5. Hispano-Suiza Xite Energy Team - 37 pont
  6. Acciona Sainz XE Team - 36 pont
  7. Abt Cupra XE - 35 pont
  8. Veloce Racing - 31 pont 
  9. Chip Ganassi Racing - 30 pont