Az F1-es pilóták versenyzés közben akár 2-3 kilogrammot is veszíthetnek súlyukból. Az autóban ugyanis rendkívül magas hőmérséklet, akár 50 Celsius-fok is uralkodhat, ezért a versenyzők számára kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás.

A Forma-1-es autókban összetett technológia dolgozik, a pilóták italellátása azonban viszonylag egyszerű megoldással működik. Ha közelebbről megnézed, a versenyzők sisakjából egy vékony, hosszú csövet vezetnek ki, mely a folyadékot tartalmazó zsákkal van összekötve. A multifunkciós kormányon lévő gombbal a pilóták aktiválhatják a beépített szivattyút, ami eljuttathatja hozzájuk az italt.

Az F1-es versenyzők által fogyasztott ital magas glükózkoncentrátumot, sok vitamint és ásványianyagot tartalmaz.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a Száguldó Cirkusz résztvevői legjobban a dobogón állva fogyasztott pezsgővel szeretnek felfrissülni. Kimi Räikkönen például a nemes nedű szétlocsolása helyett előbb kortyol egy nagyot.

Räikkönen még a Ferrari színeiben
Räikkönen még a Ferrari színeiben

Az Alfa Romeo finn versenyzője még a Ferrarinál töltött időszakában, a 2018-as Magyar Nagydíjon produkálta minden idők egyik legemlékezetesebb rádióbeszélgetését. A csapat végül elismerte, hogy elfelejtették bekötni az italt Kimi autójában, aki így hiába nyomta a kormányon lévő gombot, nem tudott hozzájutni a frissítőhöz. A finn Jégembert ez nem hátráltatta annyira, hiszen végül a harmadik helyen ért célba a Hungaroringen.