Ilyen még nem volt! - Jövőre Kiss és Michelisz ugyanazon a hétvégén száguld a Hungaroringen

Közzétéve:
2019-10-09, 15:04

Tavaly a Szlovákiaringen hatalmas élmény volt egy azon hétvégén látni a két szériát, alig várom az áprilist...

Április utolsó hétvégéjén a motorsport szurkolók örömére egyszerre látogat a Hungaroringre a Túraautó-világkupa és a Kamion Európa-bajnokság. Ez azt jelenti, hogy a két Norbi egyszerre száguld majd hazai pályáján. Mivel egyikőjük sem vált sorozatot és 2020 április 24-26-án a mogyoródi Formula 1-es pályán egyszerre rendeznek WTCR és ETRC-futamot!

Egyelőre az előzetes versenynaptárak vannak, amelyben így szerepel, azonban még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világtanácsának jóvá kell hagynia.

Szlovákiában a WTCR tábla mellett a versenykamionok

Tavaly a Szlovákiaringen már biztossá vált, hogy a két rangos sorozat megfér egymás mellett, de Magyarországon még nem volt olyan, hogy a két sztárversenyző, Kiss Norbert és Michelisz Norbert egyszerre körözzenek a hazai közönség előtt.

"Nagyszabású motorsport-fesztiválra, magyar autósport-ünnepre készülünk, amelyen együtt láthatja a közönség a jelenkor két legnépszerűbb magyar versenyzőjét, Michelisz Norbit és Kiss Norbit. A Szlovákiaringen volt már példa közös rendezésre, és a két sorozat remekül megfért egymással, mi pedig úgy gondoltuk, nagyon jó idénynyitó lenne ez a pályánkon. Magyar szempontból majdnem akkora horderejű esemény, mint a Formula 1 Magyar Nagydíj, amelyet immár jubileumi, 35. alkalommal rendezünk meg jövőre. A szurkolóknak mindkét esemény kapcsán készülünk nagyszerű meglepetésekkel, szeretnénk, ha igazi fesztivál hangulat uralkodna a lelátókon és a paddockban" – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Gyulay Zsolt a Hungaroringen

A két érintett sorozat magyar sztárpilótája természetesen örültek ennek a hírnek akárcsak a szurkolók.

"Nagyon örülök a hírnek. Egyrészt azért, mert Kiss Norbival régóta ismerjük egymást és nagyon jó a viszonyunk, másrészt meg így nekem is lesz lehetőségem élőben megnézni őt a Hungaroringen, amire eddig még nem volt lehetőség. A szurkolótáborunk tagjai között szerintem nagy az átfedés, de remélem, a közös rendezés azt eredményezi, hogy még jobban megtelnek a mogyoródi versenypálya lelátói. Én magam is vezettem már kamiont, még 2008-ban Szobi Balázsét, és elmondhatom, nagyon élveztem, bár nagyon más, mint a túraautós kategóriák. Továbbá, tavaly Szlovákiában Kiss Norbi vitt is egy kört, ami hatalmas élmény volt!" - nyilatkozta Michelisz Norbert, a túraautó-vb ezüstérmese, a WTCR jelenlegi éllovasa.

Michelisz Norbert portréja

"Ez a hír azt jelenti, hogy a megszokottnál kicsit korábban indul a szezonunk, de nagyon jó, hogy itthon, a Hungaroringen! A magyar szurkolók szempontjából ez igazi motorsport-ünnepet takar, biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges hangulat uralkodik majd a lelátón. Legutóbb, amikor Szlovákiában együtt versenyzett a két sorozat, nagyon jól éreztük magunkat, volt közös aktivitás is a túraautósokkal, biztosan jövőre is kitalálunk valamit. Az én szempontomból pedig jó hír, hogy a versenyek közti időben legalább lesz mit nézni, lesz kinek szurkolni" - összegezte gondolatait Kiss Norbert kétszeres kamion Európa-bajnok.

Kiss Norbert portréja

Forrás:

További autós hírek

Mentőautó ütközött személyautóval Nyíregyházán, a Pazonyi úton vasárnap este. A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. További...

Olvasónktól kaptuk a videót az Illatos úti tahó teherautósról. Írja: “Az illatos út elején egy teherautó a tilos jelzés ellenére piros lámpánál és...

Elképesztő állapotban szeretett volna a következő videó “főhőse” autót vezetni. Olvasónk, aki megakadályozta ezt, a következőt írta: “Akkor kezdtem el felvenni, miután kiesett...

Viber közösségünkbe küldtek egy videót, amin már megint egy magát rettentően jó sofőrnek képzelő autós kezd előzésbe. Persze a gond nem is ezzel...

Tilos jelzést mutatott a sorompó, de a vonatra aztán hiába vártak az autósok. Pedig a többség megállt, ahogy az elő van írva, csakhogy...

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
A Hungaroring utolsó kanyarja sok nézővel
2019. július 30.
Az évek alatt a második otthonommá vált a 34 éve épült létesítmény, amely az F1 klasszikus pályáinak sorába állt
Tassi Attila a Hungaroringen nyilatkozott az Alapjárat számára!
2018. április 20.
A HELL Energy által szponzorált Tassi Attila idén a TCR-Europe veresnysorozat küzdelmeiben vesz részt a HELL Racing Team tagjaként. A fiatal tehetséggel a Hungaroring nyílt napon találkoztunk.