Április utolsó hétvégéjén a motorsport szurkolók örömére egyszerre látogat a Hungaroringre a Túraautó-világkupa és a Kamion Európa-bajnokság. Ez azt jelenti, hogy a két Norbi egyszerre száguld majd hazai pályáján. Mivel egyikőjük sem vált sorozatot és 2020 április 24-26-án a mogyoródi Formula 1-es pályán egyszerre rendeznek WTCR és ETRC-futamot!

Egyelőre az előzetes versenynaptárak vannak, amelyben így szerepel, azonban még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világtanácsának jóvá kell hagynia.

Szlovákiában a WTCR tábla mellett a versenykamionok

Tavaly a Szlovákiaringen már biztossá vált, hogy a két rangos sorozat megfér egymás mellett, de Magyarországon még nem volt olyan, hogy a két sztárversenyző, Kiss Norbert és Michelisz Norbert egyszerre körözzenek a hazai közönség előtt.

"Nagyszabású motorsport-fesztiválra, magyar autósport-ünnepre készülünk, amelyen együtt láthatja a közönség a jelenkor két legnépszerűbb magyar versenyzőjét, Michelisz Norbit és Kiss Norbit. A Szlovákiaringen volt már példa közös rendezésre, és a két sorozat remekül megfért egymással, mi pedig úgy gondoltuk, nagyon jó idénynyitó lenne ez a pályánkon. Magyar szempontból majdnem akkora horderejű esemény, mint a Formula 1 Magyar Nagydíj, amelyet immár jubileumi, 35. alkalommal rendezünk meg jövőre. A szurkolóknak mindkét esemény kapcsán készülünk nagyszerű meglepetésekkel, szeretnénk, ha igazi fesztivál hangulat uralkodna a lelátókon és a paddockban" – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Gyulay Zsolt a Hungaroringen

A két érintett sorozat magyar sztárpilótája természetesen örültek ennek a hírnek akárcsak a szurkolók.

"Nagyon örülök a hírnek. Egyrészt azért, mert Kiss Norbival régóta ismerjük egymást és nagyon jó a viszonyunk, másrészt meg így nekem is lesz lehetőségem élőben megnézni őt a Hungaroringen, amire eddig még nem volt lehetőség. A szurkolótáborunk tagjai között szerintem nagy az átfedés, de remélem, a közös rendezés azt eredményezi, hogy még jobban megtelnek a mogyoródi versenypálya lelátói. Én magam is vezettem már kamiont, még 2008-ban Szobi Balázsét, és elmondhatom, nagyon élveztem, bár nagyon más, mint a túraautós kategóriák. Továbbá, tavaly Szlovákiában Kiss Norbi vitt is egy kört, ami hatalmas élmény volt!" - nyilatkozta Michelisz Norbert, a túraautó-vb ezüstérmese, a WTCR jelenlegi éllovasa.

Michelisz Norbert portréja

"Ez a hír azt jelenti, hogy a megszokottnál kicsit korábban indul a szezonunk, de nagyon jó, hogy itthon, a Hungaroringen! A magyar szurkolók szempontjából ez igazi motorsport-ünnepet takar, biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges hangulat uralkodik majd a lelátón. Legutóbb, amikor Szlovákiában együtt versenyzett a két sorozat, nagyon jól éreztük magunkat, volt közös aktivitás is a túraautósokkal, biztosan jövőre is kitalálunk valamit. Az én szempontomból pedig jó hír, hogy a versenyek közti időben legalább lesz mit nézni, lesz kinek szurkolni" - összegezte gondolatait Kiss Norbert kétszeres kamion Európa-bajnok.

Kiss Norbert portréja