Inkognitóban versenyzett Mick Schumacher a juniorkategóriákban

Közzétéve:
2020-10-01, 04:53

Az F2 jelenlegi éllovasa inkább saját erőből, és nem édesapja sikerei nyomán próbált érvényesülni.

Két futammal a bajnokság befejezése előtt Mick Schumacher vezeti a Forma-2-es tabellát, a soron következő F1-es nagydíjhétvégén az Alfa Romeo színeiben részt vehet az 1. szabadedzésen a Nürburgringen – ezeket figyelembevéve minden esélye megvan, hogy jövőre teljes évre szóló szerződéssel bemutatkozzon a Száguldó Cirkuszban. A fiatal német az underarmour.com oldalnak elmondta, gyerekkorában inkognitóban, álneveken indult a juniorkategóriákban, mert nem akarta, hogy apja – a hétszeres világbajnok Michael Schumacher – miatt figyeljenek fel rá.

„Álnevek használtam, hogy inkognitóban versenyezhessek. Nem akartam, hogy apám miatt kerüljek a középpontba. Őszintén szólva nem nehezedik rám plusz nyomás a családnevem miatt, nem kell hajszolnom azokat a sikereket, amiket apám elért. A saját mércém szerint haladok, elemzem a hibáimat és folyamatosan próbálok fejlődni. Az emberek apám híres oldalát látták, ami teljesen érthető. Születésem után 5 világbajnoki címet nyert zsinórban, ami nem kis teljesítmény. Számomra ő elsősorban édesapa, és csak után a világ legjobb autóversenyzője. Megtanította nekem, hogy mindig maradjak a földön, és ne szálljak el a saját sikereimtől” - fogalmazott Mick Schumacher.

Mick Schumacher maszkban

A 21 éves pilóta elárulta, első F2-es évében számos kihívással kellett megküzdenie. Mostanra azonban sokat tanult, érettebb versenyzővé vált, és rendkívül izgatottan várja a Forma-1-es tesztlehetőséget. A Forma-2-es szezon hátralévő részében csak saját magára kell figyelnie, ugyanis a bajnoki cím az ő kezében van. Mick Schumacher 191 ponttal áll a tabella élén, őt az a Callum Ilott követi 169 egységgel, aki szintén a Ferrari pilótaakadémiájának tagja, illetve aki ugyancsak lehetőséget kap az Eifel Nagydíj 1. szabadedzésén, a Haas színeiben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek