2023. május 16. | 20:54

Evakuálni kellett az F1-es dolgozókat a paddockból árvízveszély miatt. Mutatjuk, milyen kilátástalan most a helyzet arrafelé.

A hétvégén Imola adna otthont az Emilia-Romagna Nagydíjnak. Könnyen lehet azonban, hogy úgy ahogy van, az egész versenyhétvége programját elmossa az eső.

A régióban rendkívül zord az időjárás. Két ember meghalt, több száz embert pedig már evakuáltak Olaszország azon részéről az elmúlt hetekben. Az F1 ennek ellenére korábban azt sugallta, hogy nem aggódnak az események miatt, mivel fel vannak készülve a kedvezőtlen időjárásra.

Szerdán újabb 100 milliméter csapadékra számítanak a meteorológusok. Az olasz meteorológiai szolgálat áradások, földcsuszamlások veszélyére figyelmeztet. A hét vége felé javulhat az időjárás.

Kedd délután a pályán tartózkodó F1-es személyzetet arra kérték, hagyják el a paddockot az időjárásra és a meteorológiai előrejelzésekre való tekintettel. A közösségi médiában olyan képek és videók láttak napvilágot, amelyeken jól látható, áll a víz a pályán.

Amennyiben lesz friss fejlemény a futam kapcsán, akkor arról be fogunk számolni itt az Alapjáraton.

Pixabay