2022. szeptember 23. | 11:25

Ez a kanadai versenyző F1-es pályafutásának a végét jelentheti.

Nicholas Latifi szerződése az idény végén lejár a Williamsnél, amit a csapat nem hosszabbít meg. A kanadai 2020 óta versenyez a csapatnál, 55 versenyhétvégén vett részt a patinás istálló színeiben, ám mindez idő alatt mindösszesen 7 világbajnoki pontot szerzett.

Nicholas Latifival nem hosszabbít szerződést a Williams | Fotó: Depositphotos

Idén eddig egyedül neki nincs pontja a mezőnyből, valamint az egyetlen futamra beugró Nico Hülkenbergnek. Latifinak a szezon során már két csapattársa is volt, Alexander Albon, a Williams állandó versenyzője eddig 4 pontot gyűjtött, míg az egészségügyi okok miatt helyére beugrani kényszerülő Nyck De Vries máris 2 egységet számlál.

Sokak szerint De Vries remek szereplése volt a végső csapás Latifi számára. Bár egyelőre még nem jelentették be, ki lesz Albon mellett a másik versenyzője a grove-i istállónak, nem volna meglepő, ha De Vries lenne az. Természetesen mások is eséllyel pályáznak Latifi helyére, többek között a McLarentől kirúgott Daniel Ricciardo valamint az a Mick Schumacher is, akivel továbbra sem hosszabbított szerződést a Haas.

Latifi tavaly, a Hungaroringen szerezte meg élete első pontjait, ezt ki is emelte közleményében. A kanadai jelezte, a szezon végéig mindent bele fog adni.

Nem olyan régen eldőlt az is, hogy Cunoda Júki marad 2023-ra az AlphaTauri csapatánál, a japán a hírek szerint egy éves szerződést kapott a Red Bull fiókcsapatától.

Nyitókép: Depositphotos