Leclerc a maximumnál is többet hozza ki a Ferrariból?

Közzétéve:
2020-08-05, 15:12

A Forma-1 sportszakmai igazgatója, Ross Brawn szerint Charles Leclerc egészen kivételes teljesítményt nyújt.

Charles Leclerc egészen kivételes teljesítményt nyújt, és a maximumnál is többet hozza ki a Ferrari gyengélkedő autójából, véli Ross Brawn. A monacói pilóta az Osztrák és a Brit Nagydíjon is felállhatott a dobogóra, a 2020-as évben 33 pontot szerzett, szemben a csapattársa, Sebastian Vettel által gyűjtött 10 egységgel.

Leclerc

A Ferrari idén komoly gondokkal küzd, motorerő és teljesítmény tekintetében hatalmas lemaradásuk van a Mercedeshez képest. A Stájer Nagydíj első körében ráadásul Leclerc kiütötte Vettelt, így azt a futamot pont nélkül zárta az olasz istálló. Kettejük közül azonban egyelőre a monacói teljesít jobban, erre pedig Ross Brawn is felfigyelt.

„Bottas gumiproblémái miatt Leclerc dobogója szerencsésnek is mondható. Érdemes azonban megnézni a háttérben zajló dolgokat. A Ferrari komoly nehézségei ellenére Charles kivételes teljesítményt nyújt. Olyan eredményeket ér el, melyekre az autó képességei nem predesztinálják. Nyugodtan mondhatom, hogy nagyon várjuk, hogy rendbe tegyék az autót, hogy újra legyen esélyük a győzelemre” - írta Brawn a Brit Nagydíjat követő elemzésében.

Leclerc a Ferrarival

A Ferrari minden követ megmozgat az SF1000 fejlesztése érdekében, a Brit Nagydíjon kevesebb leszorítóerővel mentek, ez hozhatott jó eredményt Leclerc esetében. Brawn szerint az olaszoknak időre van szükségük, ebben az időszakban a türelem a legfontosabb.

„Vettelnek borzasztó hétvégéje volt, nagyon szenvedett az autóval. Leclerc eredménye egyértelműen a bónuszkategóriába tartozik. Egyértelmű, hogy a Ferrarinak gyorsan változtatnia kell. A csapat tele van tapasztalt szakértőkkel, én bizakodó vagyok a jövőt illetően” - tette hozzá Ross Brawn.

Szerinted akár a futamgyőzelem is összejöhet Leclercnek idén?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

F1i

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek