2023. október 07. | 00:09

A Mercedes brit Forma-1-es pilótája januárban lesz 39 éves.

Fernando Alonso után Lewis Hamilton a második legidősebb versenyző a Forma-1-es rajtrácson. A hétszeres világbajnok további két évvel meghosszabbította szerződését a Mercedes csapatával, így 40 éves kora felett is versenyezni fog a Száguldó Cirkuszban.

A brit pilóta a német nyelvű BLICK lapnak adott interjúban elárulta, egyelőre még nem gondolkodik a családalapításon. A versenyzés iránt érzett elkötelezettség és szenvedély miatt jelenleg nincs ideje a gyerekvállaláson töprengeni.

„Élvezem a nagybácsi szerepkört, saját gyermeket egyelőre nem szeretnék. Maximálisan a munkámra akarok koncentrálni. Természetesen törekedni kell egy egészséges munka-magánélet egyensúly kialakítására, ám számomra még nem érkezett el ennek az ideje” – fogalmazott Hamilton.

A 2023-as mezőnyben Sergio Pereznek, Kevin Magnussennek és Nico Hülkenbergnek született már gyermeke, a Red Bull mexikói pilótája három csemete édesapja. Hamilton első F1-es csapattársa, a 42 éves Alonso sem alapított még családot, így a Mercedes versenyzője sincs elkésve ezekkel a tervekkel.

A Pussycat Dolls egykori énekesnője, Nicole Sherzinger közel 8 éven át volt Lewis Hamilton barátnője. Emlékezetes kép, ahogy a 2008-as Brazil Nagydíj leintését követően a paddockban sikítve ünnepli párja első Forma-1-es világbajnoki címét. Sherzinger után a hivatalos hírek szerint nem volt komoly kapcsolata Hamiltonnak. 2018 nyarán Palvin Barbara magyar modellel látták, ám abból végül nem lett semmi, Barbi pedig azóta férjhez is ment.

Lewis Hamilton az autóversenyzés mellett a sportág körüli problémákkal kapcsolatban is előszeretettel fejti ki véleményét. Idén augusztusban például azért emelkedett szólásra, mert az FIA szabálykönyvében hímnemű angol névmással hivatkoznak a Forma-1-es pilótákra. Úgy tűnik, jelenleg ezek a dolgok jobban foglalkoztatják a családalapításnál.

Doug Murray / Icon Sportswire / Getty Images