Max Verstappen édesapjával szeretne indulni Le Mansban

Közzétéve:
2019-07-01, 06:42

Az F1 holland sztárja édesapjával, Jos Verstappennel indulna a 24 órás versenyen.

Társszerző: Hajdu Balázs

Max Verstappen ötletében főszerepet játszik az Aston Martin visszatérése. Az új 1160 lóerős Valkyriet – mellyel a brit gyártó rajthoz állna Le Mansban – ugyanis Adrian Newey tervezte, így a projekt ilyen módon is kapcsolódik a Red Bullhoz.

A Forma-1-es pilóták számára nem ismeretlen terep a hosszútávú versenyzés. Az elmúlt öt évben minden győztes formációban volt olyan pilóta, aki rendelkezik királykategóriás tapasztalattal, Nico Hülkenberg és Fernando Alonso még aktív versenyzőként indult a viadalon. Mit tehettek volna mást, ha már egyszer akadt egy szabad hétvégéjük?!

Aston Martin Valkyrie

Max Verstappen újoncként indulhatna Le Mansban, édesapjának azonban van tapasztalata. Jos Verstappen 2009-ben az Aston Martin/Lola csapatában az LMP1 kategória 13. helyén ért célba, Anthony Davidson és Darren Turner társaságában. Egy évvel korábban a Porsche RS Spyder Evo triója győzni tudott az LMP2 mezőnyében. Idősebb Verstappen társai is Hollandiából érkeztek: Jeroen Bleekemolen és idősebb Peter van Merksteijn.

„Egyelőre nem beszéltünk meg semmit, az én álmom, hogy egy nap rajthoz álljak Le Mansban. Ahhoz, hogy együtt indulhassunk, apámnak egy kicsit azért edzenie kell. Mindenképpen szeretnék vele együtt szerepelni. Ott voltam, amikor ők indultak a versenyen. Nagyon tetszett az a rengeteg autó, a többféle kategória, és persze az éjszakai száguldás. Biztos vagyok benne, hogy életreszóló élmény. Online már kipróbáltam, alig bírtam abbahagyni az éjszakai vezetést” - mondta Max Verstappen.

Érdekes lenne látni a Verstappen-családot Le Mansban, ám a hírek szerint nem ők lennének az egyetlen apa-fia páros. A Haas F1-es pilótája, Kevin Magnussen ugyanis azt nyiltakozta, hogy ő is szívesen indulna édesapjával, Jan Magnussennel a 24 órás viadalon.

Jos és Max Verstappen

Miközben Max azt üzente az apjának: „szedd össze magad, öreg, versenyezni fogunk”, Magnussen egy kicsit érzelmesebbre vette a figurát. A dán pilóta elmondta, hogy édesapja érintettsége és elhivatottsága nélkül őt sem érdekelne ennyire az autóversenyzés.

“Nagyon szeretnék édesapámmal együtt versenyezni, régóta erről álmodom. A gyártók rengeteg munkát fektetnek ezekbe a hiperautókba, fantasztikus lenne kipróbálni őket. Ha nem apámról lenne szó, csak a Forma-1-re koncentrálnék… nem azért, mert nem szeretném kipróbálni a hosszútávú versenyzést, hanem azért, mert én azt az utat választottam. Az új, nagyteljesítményű autók viszont határozottan vonzók” - mondta Kevin Magnussen.

Érdekesség, hogy az 1998-as idény közepén a Stewart F1-es csapata lecserélte Jan Magnussent, mert nem voltam megelégedve a teljesítményével. Mit gondolsz, kit szerződtettek a helyére? Hát persze, hogy Jos Verstappent!

Szerinted lenne helye az apa-fia párosoknak a Le Mans 24 órás mezőnyében?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek