A McLaren támogatójaként visszatér a Gulf Oil a Forma-1-be

Közzétéve:
2020-07-29, 19:11

A McLaren többéves megállapodást kötött a legendás olajvállalattal.

Többéves szponzori megállapodást írt alá a McLaren és a Gulf Oil, mely a brit autógyártó luxus szuperautóit és Forma-1-es csapatát is érinti. A két márka komoly történelmi háttérrel rendelkezik, kapcsolatuk kezdete egészen 1968-ig nyúlik vissza. Sikert sikerre halmoztak az F1-ben, valamint a kanadai-amerikai versenysorozatokban, ahol több mint 40 futamot nyerte.

A következő évtől a Gulf lesz a McLaren hivatalos kenőanyag és üzemanyagszállítója. A Gulf logója megjelenik az autógyártó bemutató eseményein, a kereskedésekben és a csapatruházatokon is. Ami a Forma-1-es csapatot illeti, a Gulf márka már a hétvégi Brit Nagydíjon jelen lesz, így a mérnökök, szerelők, illetve Lando Norris és Carlos Sainz öltözetén is látható lesz. Az olajvállalat emblémája természetesen a McLaren F1-es autóira is felkerül.

McLaren Gulf PR fotó

„Hatalmas öröm számunkra, hogy a történelmi együttműködés után ismét támogatóink között üdvözölhetjük a Gulf Oilt. A McLaren számára mindig is fontos volt, piacvezető partnerekkel dolgozzon együtt, ez a tendencia pedig az új megállapodásnak köszönhetően folytatódik. A McLaren és a Gulf neve is egyet jelent a műszaki kiválósággal, innovációval és az autóversenyzésből származó izgalommal” - mondta Mike Flewitt, a McLaren vezérigazgatója.

„Minden szuperautónk Gulf üzemanyaggal és kenőanyaggal hagyja el a gyárat. Biztos vagyok benne, hogy számos vásárlónk szeretné a legendás Gulf-festéssel különlegessé” - tette hozzá a brit autógyártó első embere.

McLaren Gulf PR fotó

„Rendkívül izgalmas együttműködésről van szó, ezzel a Gulf márka visszatérhet az autóversenyzés elitjébe. A történelemkönyvek hasábjai tele vannak a Gulf és a McLaren elképesztő sikertörténeteivel, most rajtunk a sor, hogy közösen írjuk a jövő történetét” - mondta Mike Jones, a Gulf Oil vezérigazgatója.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek