szombat - 2023. március 25.
10.5 °C
közepes eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megvan, ki helyettesíti Hamiltont a Sakhir Nagydíjon

2020. december 02. | 09:54

Már az is kiderült, hogy a hatalmas lehetőséget kapó Russellt az F2-ben versenyző Jack Aitken fogja pótolni.

Miután hivatalossá vált a hír, miszerint Hamilton pozitív Covid-tesztet produkált és ki kell hagynia a hétvégi Sakhir Nagydíjat, most azt is bejelentették, hogy nem a tesztpilóták kapnak lehetőséget, hanem a fiatal tehetség George Russell.

Russell ezzel pedig egy hatalmas esély kapujában, hiszen most bebizonyíthatja, hogy még akár ő is tud nyerni a Mercedes W11-es világbajnok autóval. Ahogy azt is bizonyíthatja, hogy hatalmas tehetség, és ha még nem vették volna észre a zsenialitását a Williams istálló színeiben, akkor most bemutatja, hogy méltó lenne a Mercedes egyik ülésére.

Köztudott, hogy a Mercedes istápolja Russell pályafutását és pusztán azért nem szerződtették jövőre, mivel nem akarnak Hamilton mellé egy ilyen ütőképes fiatal tehetséget betenni. Azonban most a kölcsönbe vételi tárgyalások pontot tettek a mondat végére, így a Williams elengedte a brit tehetséget, az ő helyére pedig Jack Aitken fog beugrani, aki egyébként a brit istálló hivatalos tartalékosa, és az F2-ben versenyez a Campos Racing színeiben.

„Nagyon kevés embernek adatik meg, hogy a Forma-1-ben versenyezzen, én pedig most arra készülök, hogy kettőt is vezethessek. Hihetetlenül hálás vagyok a Williamsnek és a Mercedesnek a lehetőségért!” – mondta Russell a bejelentést követően.

30 évvel apja után debütálhat Mick Schumacher az F1-ben Kis híján tömegbaleset történt az M7-esen - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!