péntek - 2022. augusztus 12.
20.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 480 Ft
100 720 Ft
D 480 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megvan, ki helyettesíti Hamiltont a Sakhir Nagydíjon

Már az is kiderült, hogy a hatalmas lehetőséget kapó Russellt az F2-ben versenyző Jack Aitken fogja pótolni.

Miután hivatalossá vált a hír, miszerint Hamilton pozitív Covid-tesztet produkált és ki kell hagynia a hétvégi Sakhir Nagydíjat, most azt is bejelentették, hogy nem a tesztpilóták kapnak lehetőséget, hanem a fiatal tehetség George Russell.

Russell ezzel pedig egy hatalmas esély kapujában, hiszen most bebizonyíthatja, hogy még akár ő is tud nyerni a Mercedes W11-es világbajnok autóval. Ahogy azt is bizonyíthatja, hogy hatalmas tehetség, és ha még nem vették volna észre a zsenialitását a Williams istálló színeiben, akkor most bemutatja, hogy méltó lenne a Mercedes egyik ülésére.

Köztudott, hogy a Mercedes istápolja Russell pályafutását és pusztán azért nem szerződtették jövőre, mivel nem akarnak Hamilton mellé egy ilyen ütőképes fiatal tehetséget betenni. Azonban most a kölcsönbe vételi tárgyalások pontot tettek a mondat végére, így a Williams elengedte a brit tehetséget, az ő helyére pedig Jack Aitken fog beugrani, aki egyébként a brit istálló hivatalos tartalékosa, és az F2-ben versenyez a Campos Racing színeiben.

„Nagyon kevés embernek adatik meg, hogy a Forma-1-ben versenyezzen, én pedig most arra készülök, hogy kettőt is vezethessek. Hihetetlenül hálás vagyok a Williamsnek és a Mercedesnek a lehetőségért!” – mondta Russell a bejelentést követően.

 Formula1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!