Megvan, ki helyettesíti Hamiltont a Sakhir Nagydíjon

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-12-02, 08:54

Már az is kiderült, hogy a hatalmas lehetőséget kapó Russellt az F2-ben versenyző Jack Aitken fogja pótolni.

Miután hivatalossá vált a hír, miszerint Hamilton pozitív Covid-tesztet produkált és ki kell hagynia a hétvégi Sakhir Nagydíjat, most azt is bejelentették, hogy nem a tesztpilóták kapnak lehetőséget, hanem a fiatal tehetség George Russell.

George Russell a Williams színeiben egy versenyen

Russell ezzel pedig egy hatalmas esély kapujában, hiszen most bebizonyíthatja, hogy még akár ő is tud nyerni a Mercedes W11-es világbajnok autóval. Ahogy azt is bizonyíthatja, hogy hatalmas tehetség, és ha még nem vették volna észre a zsenialitását a Williams istálló színeiben, akkor most bemutatja, hogy méltó lenne a Mercedes egyik ülésére.

Köztudott, hogy a Mercedes istápolja Russell pályafutását és pusztán azért nem szerződtették jövőre, mivel nem akarnak Hamilton mellé egy ilyen ütőképes fiatal tehetséget betenni. Azonban most a kölcsönbe vételi tárgyalások pontot tettek a mondat végére, így a Williams elengedte a brit tehetséget, az ő helyére pedig Jack Aitken fog beugrani, aki egyébként a brit istálló hivatalos tartalékosa, és az F2-ben versenyez a Campos Racing színeiben.


„Nagyon kevés embernek adatik meg, hogy a Forma-1-ben versenyezzen, én pedig most arra készülök, hogy kettőt is vezethessek. Hihetetlenül hálás vagyok a Williamsnek és a Mercedesnek a lehetőségért!” – mondta Russell a bejelentést követően.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Russell és Bottas egymás mögött a Sakhir Nagydíjon
2020. december 11.
A német pilóta szerint habár ő a Mercedes jövője, még nem olyan erős, mint a hétszeres bajnok.
Perez és George Russell, egyik a mennyekben, másik a poklok poklában
2020. december 07.
A mexikói az utolsó helyről kapaszkodott fel, de ehhez az is kellett, hogy a Mercedes teljesen elrontsa George Russell versenyét.

További hírek