2023. december 01. | 17:23

50 millió forintot meghaladó összeg jött össze, melyet jótékony célra fordítanak.

A 2022-es Forma-1-es Miami Nagydíj után a finn Valtteri Bottas néhány nappal meghosszabbította tartózkodását az Egyesült Államokban. A kötetlen program keretében az Alfa Romeo pilótája anyaszült meztelenül fürdőzött a coloradói Aspen közelében lévő patakban. Bottas csupasz hátsójáról fotó is készült, a felvétel pedig bejárta a világhálót, néhányan még fizettek is a fotó megvásárlásáért.

Bottas meztelen fenekéről készült fényképből 24 óra alatt több, mint 5 ezer példány talált gazdára, így összesen közel 20 millió forintnak megfelelő összeg folyt be. A sikeren felbuzdulva naptár készült a finn versenyző pucér képeiből.

Nos, úgy tűnik, Bottas fenekének népszerűsége a mai napig töretlen, ugyanis mind a 10 ezer példányt elkapkodták. A vásárlásokból 50 millió forintot meghaladó összeg jött össze, ezt a prosztatarák-kutatással foglalkozó intézetek részére ajánlják fel.

„Köszönöm a támogatást. November a férfi egészség hónapja, a felajánlásoknak köszönhetően egy komoly összeg gyűlt össze, ezzel rengeteg ember életét menthetjük meg. Már a tavalyi képemmel is nagy sikert arattam, akkor is sikerült jótékony célokat segítenünk. Így jött a naptár ötlete, mely nagy örömömre rendkívül nemes célt szolgál” – írta Bottas a közösségi médiában.

Bottas édesanyja nem volt elragadtatva az ötlet láttán. Az Alfa Romeo versenyzőjének meg kellett győznie a mamát, hogy itt bizony nem öncélú meztelenkedésről van szó.

„Anyukám nem ért jól angolul, így írt nekem egy üzenetet, amiben érdeklődött a projekt célja iránt. Ő nem volt benne biztos, hogy a vetkőzés a legjobb módja a dolognak. Aztán elmagyaráztam, hogy jótékony célt szolgál a naptár, ekkor már megértőbben fogadta a hírt” – tette hozzá a 10-szeres Forma-1-es futamgyőztes.

Valtteri Bottas a 15. helyen zárta a 2023-as idényt, összesen 10 pontot gyűjtött, ezzel megelőzte többek között csapattársát, a kínai Csou Kuan-jüt. A finn pilótát 2025 végéig érvényes szerződés köti az Alfa Romeo istállóhoz, mely jövőre ismét Sauber néven szerepel a Száguldó Cirkuszban.

Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Image