A Forma-1-et jelenleg az tartja lázban, hogy lesz-e Lewis Hamiltonnak szerződése erre a szezonra. Több feltételezés is van ezzel kapcsolatban, hiszen vannak, akik azt mondják, hogy hihetetlen pénzeket és kiegészítéseket kért a Daimlertől, míg mások azt feltételezik, hogy egyszerűen csak nem lenne más téma akkor, ha ez most nem lenne.

Valtteri Bottas egymás mögött a boxban

Ettől elrugaszkodva most egy kicsit elkalandozva belegondoltunk abba, hogy mi lett volna, ha már 2020-ban sem folytatta volna Lewis Hamilton. Ehhez előre léptettük minden olyan helyezését Valtteri Bottasnak és Max Verstappennek, amiket a hétszeres világbajnok mögött szereztek meg.

Habár ezzel is Bottas nyert volna, összesen 10 ponttal, ellenben egy nagyon izgalmas szezonunk lett volna, nem csak a futamok szempontjából, de az egyéni bajnoki cím miatt is. Ilyenre legutóbb 2016-ban volt példa, amikor öt ponttal nyert Nico Rosberg. Előtte pedig 2012-ben volt ilyen szoros csata, amikor Vettel előzte meg Alonsót három ponttal és még az utolsó nagydíjon is kérdéses volt, hogy ki lesz a bajnok. Így lett volna ez a 2020-as évben is, ha nincs ott a brit pilóta.

Toto Wolff és Hamilton egymás mellett a Forma-1-es paddockban

Ebből a szempontból nagyot dobhatna a Forma-1 nézettségén, ha Sir Lewis Hamilton nem kaphatna szerződést, nagy kérdés lenne, hogy Verstappen mennyire kapna vérszemet, ha végre érezné, hogy van valós esélye a bajnoki címre, vagy esetleg Sergio Perez meglepne mindenkit és világbajnok lenne?

Hamilton nélküli bajnokság állása:

  1. Valtteri Bottas – 270 pont – 7 győzelem
  2. Max Verstappen – 260 pont – 7 győzelem