2021. szeptember 08. | 20:40

A hétszeres F1-es világbajnokról szóló film hamarosan látható lesz a Netflixen.

Szeptember 15-én mutatják be a Netflixen a Michael Schumacher életéről szóló portréfilmet. A család támogatásával és közreműködésével készült alkotásban Corinna, a hétszeres F1-es világbajnok felesége, valamint a Haas csapatánál versenyző fia, Mick is beszél a legenda síbalesetét követő életükről.

Michael Schumacher 2013 decemberében a franciaországi Meribelben szenvedett súlyos fejsérüléseket. A balesetet követően számos műtéten esett át, majd 2014-ben a családi svájci otthonába szállították. Rehabilitációja és terápiája azóta is zajlik, a Benetonnal és a Ferrarival sikereket halmozó autóversenyző azonban azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A jövő héten bemutatásra kerülő filmben a családtagok mesélnek a mindennapi küzdelmeikről.

„Természetesen minden egyes nap hiányzik Michael. De nem csak nekem, hanem gyereknek, az édesapjának és az egész családnak. Minden megváltozott, ám a legfontosabb, hogy itt van velünk, ez pedig erőt ad számunkra” – mondja Corinna Schumacher a filmben.

A hétszeres világbajnok párja megerősítette, hogy Schumacher továbbra is a kezeléseket kap, melyek az egészségi állapotának javítását szolgálják.

„Együtt élünk az otthonunkban, a kezelések itt zajlanak. Mindent megteszünk, hogy Michael jobban és kényelmesebben érezze magát. Fontos számunkra, hogy éreztessük vele, továbbra is közénk tartozik. Bármi történjen, én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. A családi életünk pontosan úgy zajlik, ahogy azt ő szerette volna. A magánélet védelme mindig is fontos volt számára, most a mi feladatunk, hogy Michaelt védjük” – tette hozzá Schumacher felesége.

Michael Schumacher gyermekei közül a fiatalabb, Mick Schumacher a Forma-2-es bajnoki cím birtokában, a 2021-es év elején mutatkozott be a királykategóriájában. Az ifjú versenyző a filmben szomorúan meséli, hogy édesapja állapota miatt jelenleg nem tudna beszélgetni a pályafutásáról és az élet egyéb tapasztalatairól.

„A baleset óta nincsenek meg ezek a családi élmények, pillanatok, melyeket az emberek általában megosztanak a szülőkkel. Ezt egy kicsit igazságtalannak tartom. Szerintem apa és én kiválóan megértenénk egymást, hiszen mindketten az autósport nyelvén beszélünk. Sokat gondolok erre, ezért mindent hajlandó lennék feladni” – fogalmaz a Haas F1-es pilótája.

A Schumacher című film hamarosan elérhetővé válik a Netflixen – te várod már a bemutatót?