Michelisz Norbi futamgyőzelemmel állt a Túraautó-világkupa élére

Közzétéve:
2019-09-15, 09:44

Michelisz Norbi 16 ponttal vezeti a WTCR-t a kínai hétvége második futamán szerzett győzelemmel.

A WTCR Ningpóba látogatott a hétvégén, ahol szombaton minden jól alakult Michelisz Norbert számára, ugyanis az első időmérőt és az első futamot is egyaránt a negyedik helyen fejezte be, ezzel kilenc pontra faragta hátrányát a bajnokságot vezető Esteban Guerrierivel szemben, aki nullázott.

Magyar idő szerint hajnali háromkor rendezték a második időmérőt, ahol a tizedik helyet szerezte meg. A Q2-t még egy baleset is tarkította, de szerencsére Norbi gyorsköre után, így a tizedik időt autózta, ami azt jelentette, hogy a fordított rajtrácsos második futamon az élről vághatott neki a küzdelemnek.

Michelisz Norbi autója szemből Kínában

Végül a második rajtkockát foglalta el, mert Nestor Girolamit utólag megbüntették a Ma Csing-hua elleni szabálytalanságáért, így az eredetileg harmadik argentint kizárták a Q2-ből és a Q3-ból, tehát minden mögötte végző eggyel előrébb ugrott.

A rajtot követően alig győztem kapkodni a fejem, annyi autó esett ki, forgott meg. Emiatt sárga zászlós szakaszt is eszközöltek, majd folytatódott a harc. Sokáig Andy Priaulx vezette futamot, majd a 10. kör környékén Norbit megelőzte a csapattársa, ekkor a Lynk & Co pilótája (szerintem) indokolatlanul korán, a 100-as tábla előtt fékezett, ezt az 5-ös számú Hyundai pilótája nem tudta kivédekezni és belecsúszott.

A mosolygó Michelisz Norbert

Szerencsére nem lassult le, mert csak felületi sérülést szenvedett az autója, míg a brit pilóta mellett többen is elmentek. Ekkor már a két Hyundai állt az élen, majd Tarquini elengedte Micheliszt, így ő állt a dobogó legfelső fokán a WTCR kínai versenyhétvégéjének második futamán.

Ide 24 pont mínusszal érkezett a hímesházi pilóta, most viszont 16 ponttal vezeti a WTCR ponttábláját. A harmadik futamot a 10. helyről kezdi majd meg.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek