Michelisznek összejött a dupla pontszerzés vasárnap, éllovasként várja a szezonzárót

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-17, 07:27

Izgalmasnak ígérkezik a malajziai finálé.

Összesen 10 pontot szerzett Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) makaói hétvégéjének két vasárnapi futamán, amivel sikerült megőriznie az első helyét a bajnokságban. Ez azt jelenti, hogy a magyar pilóta éllovasként utazik a malajziai fináléra.

Nem volt könnyű helyzetben Norbi, mert a második és harmadik versenyen is a 12. helyről kellett rajtolnia. A Hyundai magyar pilótája az első vasárnapi futamon a rajt után visszacsúszott a 13. helyre, de a csapata előbb Gabriele Tarquinit, majd Nicky Catsburgot parancsolta hátrébb, így végül a 10. helyen ért célba, amivel hat pontot szerzett.

Michelisz Norbert versenyautója szemből

A harmadik futamon Michelisz beragadt Tom Coronel mögé, és a 12. helyen ért célba, amivel négy pontot szerzett. A mezőny másik magyar pilótája, Tassi Attila (Honda) a 18. lett az első futamon, vasárnap aztán sokáig pontszerző hely környékén autózott a második futamon, de jött Mehdi Bennani, aki eltalálta őt, így visszaesett a mezőny végére. A harmadik futamon 16. lett a fiatal pilóta.

Michelisz előnye 18 pontról kilencre olvadt, de így is listavezetőként mehet Malajziába. Guerrierin kívül még az Yvan Muller, Thed Björk párosnak van reális esélye a világbajnoki címre, előbbinek 11, utóbbinak 28 pont a hátránya Norbival szemben. A WTCR szezonzáró versenyhétvégéjére december 13-15. között kerül sor.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek