2021. december 06. | 18:17

A 2015-ös világbajnok Mercedes padlóburkolati lemezét tartalmazó tárgyból mindössze 100 darabot gyártanak.

Elképesztő jelenetek zajlottak le a hétvégi Forma-1-es Szaúd-Arábiai Nagydíjon, mely végül Lewis Hamilton győzelmével zárult. A második helyezett Max Verstappen a futamon 5 másodperces, a verseny után pedig további 10 másodperces büntetést kapott, mert túlságosan hirtelen fékezett le Hamilton előtt, aki hátulról eltalálta a Red Bullt. A szűk, utcai pályán háromszor is álló rajtot vett a mezőny, hiszen több baleset is történt, melyek után a védőfalat kellett javítani, vagy a törmelékeket kellett begyűjteni.

Az autókról lerepülő karbonszálas elemek értékes relikviaként kerülhetnének a rajongókhoz, ám van más módja is annak, ha valaki egy F1-es autó darabját kívánja birtokolni. Az F1 Authentics hivatalos áruházban elérhetők olyan gördeszkák, melyek a kocsik padlóburkolati lemezéből készültek.

Lehet, hogy néhány újabb F1-rajongó nem ismeri a padlóvédő lemez fogalmát. Az elemet kötelező az autók aljához rögzíteni, szerepe pedig az, hogy korlátozza a csapatokat az aerodinamikai trükközésben, a látványos hatását pedig a futamok közben keletkező szikrákon keresztül láthatják a nézők. A szurkolók most egy olyan gördeszkát is megvásárolhatnak, amelynek elkészítéséhez a Mercedes F1 W06, 2015-ös világbajnoki autó alkatrészét használták fel.

A gördeszka – melyen Hamilton és Rosberg rajtszáma is szerepel – 100 kilogramm teherbírású, a limitált kiadású termékből mindössze 100 darabot készítenek. A „világbajnoki felár” hatása érezhető, hiszen a gördeszkáért 800 dollárt (258 ezer forintot) kell kifizetni.

A 2021-es Forma-1-es szezon utolsó futamára vasárnap délután, Abu Dzabiban kerül sor. Max Verstappen és Lewis Hamilton egyaránt 369,5 ponttal rendelkezik, a világbajnoki cím sorsa tehát az idényzáró versenyen dől el. Ha egyik pilóta sem szerez pontot, akkor több győzelmének köszönhetően Verstappen lesz a bajnok.