Mugellóban kezdik a szezont a New Times Racing növendékei
 

Közzétéve:
2020-07-02, 12:37

A hosszú kényszerszünet után ezen a hétvégén a csapat két junior pilótája is megkezdi a 2020-as versenyszezont.

A NTR fiatal motorosa, Toth Maxwell idén végre éles körülmények között is motorra pattanhat az olasz bajnokság CIV Elf Moto3 Junior kategóriájában, ami már a Moto3-as királykategória közvetlen előszobájaként értelmezhető. A tehetséges és ambiciózus olasz fiatalok krémje ebben a kiírásban vitézkedik, mivel a gépek teljesítménye szinte azonos a már említett magasabb szériáéval. Az előzetes nevezések alapján körülbelül 30 fiatal motoros áll majd rajthoz.

Hogy a koronavírus-járvány után ténylegesen hányan állnak majd fel a rajtrácsra, az csak a helyszínen válik el. A New Times Racing igyekezett Max felkészülésében segíteni, ennek megfelelően az előző héten az amerikai-magyar fiú Magyarországon edzett és igyekezett kiheverni az időeltolódást.

Toth Maxwell motoron ülve, szemből fotózva

A fiatal pilóta bizakodva várja a szezonkezdetet, mivel tavaly Valenciában, egy Moto3-as teszten már bizonyította a rátermettségét. 2020 első bajnokija még tele van kérdőjelekkel, de remélhetőleg minden összeáll az időmérőkre és a versenyekre. Mivel Toth Maxwell csapattársa a tavalyi PreMoto-3-as bajnok lesz, így nem kis nyomás nehezedik majd a vállára, viszont reményei szerint ezt az előnyére tudja fordítani.

Kecskés Bence már a második szezonját kezdi meg a CIV Elf PreMoto3-as kategóriában. Mivel a hosszú kihagyás alatt itthon több típusú motorral is tudott edzeni, így talán egy pici előnyben van az olasz riválisaihoz képest. Ez a fajta munka szükséges volt annak érdekében, hogy még jobban ki tudja motorozni a sorozatban használt technikát, emellett természetesen komoly erőnléti edzéseket is végzett.

Kecskés Bence motoron ülve

A mindenki által ismert helyzet miatt külföldi edzésekre csak nagyon szűkösen volt lehetőség, ennek ellenére Bencének sikerült a hétvégi forduló helyszínén, Mugellóban tesztelnie. A PreMoto3-as kategória előzetes nevezési listáján 35 motoros található, azonban a várakozások szerint a ténylegesen rajthoz állók száma ennél valamivel kevesebb lesz. A kontraszt hatalmas az újoncok és a tapasztalt pilóták között, de a csapat bízik benne, hogy már az előző szezonban is ebben a kategóriában edződő Kecskés Bence képes lesz profitálni ebből.

A 2019-es szezon fényében és a jelenlegi helyzetet mérlegelve a legfontosabb, hogy a saját magával szemben támasztott elvárásokat meg tudja ugrani. Az első hétvégén a csapat vezetése a top 6-ban látja a reális eredményt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Kapcsolódó írások

Marco Simoncelli box
2019. január 15.
Egy rövid olaszországi látogatás alkalmával is rengeteg élménnyel lehet gazdagodni, ez most sem volt másképp
2019. március 11.
Kecskés Bence, Kecskés Tamás és Bereczki Dávid már 2018-ban is szerepelt az olasz bajnokságban, méghozzá Luca Pasini csapatában

További hírek