A Nissan LEAF Nismo RC Európában is debütált

Közzétéve:
2020-01-23, 08:41

A Nissan LEAF Nismo RC bizonyítja, hogy az EV-k izgalmasak, gyönyörűek és gyorsak is lehetnek. Remélhetőleg a gyártásba kerülő modell is ilyen lesz.

A Nissan nemrég mutatta be új versenyautó koncepcióját, a második generációs Nissan LEAF Nismo RC-t, amely 2018 végén debütált először Európában a Ricardo Tormo pályán, Valenciában, Spanyolországban.

A LEAF Nismo RC_02 a második generációs Nissan LEAF-en alapul, és ugyanúgy, mint az e-4ORCE LEAF prototípusok két elektromotort és összkerék-hajtást alkalmaznak. A két 120 kW-os motor 3,4 másodperc alatt repíti 100 km/órára az 1220 kg-os kasztnit. A Nissan elmagyarázta, hogy ebben a speciális járműben az „E” az „EV” alatt az „exciting” vagyis az izgalmas kifejezést jelenti utalva az elektromobilitás szórakoztatóbb jellegére.

Az új Nissan LEAF NISMO RC borítás nélkül és karosszériával

A Nissan tapasztalata az elektromos járművek területén és a motorsportokban szerzett tudása tökéletesen összekapcsolódtak a Nissan LEAF NISMO RC-nek köszönhetően. Az új összkerék-meghajtású elektromos autó kétszer erősebb elődjénél, amely a 2011-ben bemutatott első generációs LEAF alapjain nyugszik.

A második generációs LEAF NISMO RC nem csak demóautóként szolgál, hanem egyfajta ugródeszka is a jövőbeli technológiai fejlődéshez. Továbbá demonstrálja, hogy mennyi potenciál is rejlik az elektromos járművekben.

Az új Nissan LEAF NISMO RC hátulról

„A Nissan úttörőként szerzett tapasztalatokat a közúti elektromos járművek területén, ezt összekapcsolta a NISMO 60 éves motorsport-innovációjával, ez pedig egy egyedülálló autó kialakításához vezetett” – mondta Michael Carcamo, a Nissan Global Motorsport igazgatója.

Márkék korábban tesztelték az új LEAF-et, melynek videóját az alábbi linken találod!

Kapcsolódó írások

Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?

További hírek