Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai Vila Realban zajló versenyhétvégéjének első, szombaton rendezett futamán. Vasárnap már nem tudott dobogóra állni a Hyundai magyar versenyzője, miközben Tassi Attila motorhiba miatt nem tudott a győzelemért harcolni vasárnap a harmadik futamon.

Michelisz fantasztikusan kezdett Portugáliában, a szombati időmérő edzést körrekordot jelentő időeredménnyel (1:59.498) nyerte meg Vila Realban, a magyar versenyző azt mondta, hogy valószínűleg az volt élete legjobb köre. Ezt követően az első futamon sem ingott meg Michelisz, remekül kapta el a rajtot, mindenkit maga mögött tartott, és magabiztosan húzta be a győzelmet. Az pedig különösen jó hír volt, hogy a pontversenyt vezető Esteban Guerrieri (Honda) nem tudott pontot szerezni az első futamon (motorhiba hátráltatta). A mezőny másik magyar pilótája, Tassi Attila (Honda) 21. lett a szombati futamon.

Egy nap alatt aztán nagyot változott a világ, Michelisz a második időmérőn csak a 16. helyen végzett (ebben közrejátszott az is, hogy feltartották a harmadik gyors körében), a legjobb Hyundai is csak a hetedik lett. A vasárnap egyébként egy nagyon szomorú hírrel indult, a Link&Cókat üzemeltető Cyan Racing 21 éves szerelője ugyanis váratlanul elhunyt. Rá emlékezve a versenyzők fekete karszalaggal az overáljukon ültek autóba a második időmérőre. Amely Tassi Attila remekléséről szólt, a 20 éves magyar pilóta a Q2-ben előbb megdöntötte Michelisz körrekordját (1:59.445), majd a Q3-ban 1:59.808-as időt futva megnyerte a kvalifikációt, neki ez volt az első pole pozíciója a WTCR-ben!

A fordított rajtrácsos második versenyen Michelisz ütközött, így esélye sem volt arra, hogy pontot szerezzen, miközben Guerrieri felállhatott a dobogó legalsó fokára (Tassi 11. lett a második futamon). A harmadik versenyen Tassi az élről indulva kézben tartotta a versenyt, de pár kör után lelassult, az autójába frissen beszerelt motor bemondta az unalmast, így mindenki elment a fiatal versenyző mellett. Tassi végül a boxutcában fejezte be a versenyt, a technika ördöge minden bizonnyal elvett tőle egy győzelmet…

Öröm az ürömben, hogy Guerrieri a harmadik futamon sem tudott pontot szerezni, miután a rajt után nem sokkal ütközésbe keveredett, Norbi így hozott rajta 6 pontot. Ezzel lezárult az idei WTCR-szezon európai szakasza, a nyári szünet után szeptember közepén Ázsiában folytatja a mezőny. Michelisz a második helyen áll a bajnokságban az éllovas Guerrieri mögött 25 ponttal lemaradva.

Kíváncsi vagy az autóipar világának legfrissebb híreire? Nézd meg a lenti videót!